×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

KIDS: 2x gezond tussendoortje

Er is heus niks mis mee om je kind af en toe een Liga in de hand te duwen, of wat dropjes. Maar stiekem wil je je kids liever wat gezonders te snacken geven, toch? Vandaag twee ideetjes voor gezonde tussendoortjes: een hartige en een zoete variant. Maak kennis met twee allemansvrienden: pinda-stoplichtjes en choco-kokosappels.

Gezond Tussendoortje

En nee, je hebt na een werkdag geen tijd om een uur lang stoplichten voor je kind te gaan knippen (ja knippen, ik gebruik de schaar), maar wellicht wel op een zaterdagmiddag, of een zondagavond? Helemaal leuk; doe het met je kind samen! Bewaar de stoplichtjes in een luchtdichte bak in de koelkast en ze blijven zo drie dagen goed. De choco-kokosappels kun je twee dagen bewaren in de koelkast, maar besprenkel ze dan wel even met citroensap voordat je ze in de choco doopt, dan worden ze minder snel bruinig. Als jouw kleine na school trek heeft in iets lekkers, tover je voortaan dit voor de dag. Hoe leuk!

Pinda-stoplichtjes
Men neme:
– bleekselderij
– pindakaas
– rode paprika
– oranje paprika
– groene paprika
– satéprikkers

En zo doe je het:
– Snijd stukken bleekselderij in stukken van een centimeter of acht en verwijder taaie sliertjes aan de buitenkant.
– Smeer pindakaas in de gleuf, duw goed aan.
– Knip (ik vond het wel handig met de schaar!) kleine rondjes rode, oranje en groene paprika en plak deze op de pindakaas.
– Steek onderin de stoplichtjes een grote satéprikker et voilà, daar is je gezonde tussendoortje!

TIP: Je kunt de stoplichtjes ook maken als traktatie. Prik ze dan allemaal in een halve meloen of halve grote (aard)appel die je in aluminiumfolie hebt gewikkeld.
TIP 2: Heerlijk met pindakaas, maar misschien is jouw kind wel meer van de hummus? Of guacamole? Het is maar een ideetje ;).

Choco-kokosappels
Men neme:
– een paar appels
– een reep pure chocolade (hoe puurder hoe minder suiker doorgaans)
– een flinke hand geraspte kokos

En zo doe je het:
– Breek de chocoladereep in stukjes en smelt au bain marie. Dat betekent dat je de stukjes in een bakje doet die je op een pannetje met warm water zet.
– Snijd ondertussen de appels in partjes.
– Doop de appeltjes in de chocolade en bestrooi daarna met kokos. Even laten opstijven (maar hoeft niet natuurlijk ;)) en klaar is je healthy zoete snack! Ook heel lekker voor moeders en vaders ;).

TIP: In plaats van geraspte kokos kun je ook eens gehakte ongezouten nootjes nemen.

ONS BOEK IS NU TE KOOP! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER.

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER!

Tussendoortje2

Tussendoortje3

Dit recept is geschreven op 17-09-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member