×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Goedkoop weekmenu voor 4 personen

Gadsiedarrie jongens, we kunnen er niet meer omheen: álles wordt (is!) duurder. Gas, elektriciteit, benzine, hypotheekrentes en, jawel: boodschappen. Enne, laten we eerlijk zijn; het is bést lastig om op de kleintjes te letten als je gewoon een aantal (kieskeurige) monden te voeden hebt, die je ook nog eens een zo gezond en gevarieerd mogelijk weekmenu wilt voorschotelen.

Nou hopelijk zijn we jouw reddende engeltjes voor een week, we hebben kneiterhard ons best gedaan: hier een goedkoop weekmenu voor 4 personen voor de avondmaaltijden. Dat houdt in: voor €50,- all in ben je klaar (olie, peper en zout niet meegerekend) voor 7x diner. En dan proberen we ook nog een beetje af te wisselen in groenten: van tomaatjes tot paprika, en van sla tot paksoi. Doe er je voordeel mee!

MAANDAG
Baked feta met couscous


Let even op: je doet de hoeveelheden x2 voor 4 personen.
Met een beetje geluk heb je zelfs al wat ingrediënten van dit bijzonder smakelijke 5 or less’je in huis, de Italiaanse kruiden en knoflook wellicht?

DINSDAG
Eiwraps met tonijn


Let even op: je doet de hoeveelheden x2 voor 4 personen.
Mmm, een week goedkoop avondeten betekent écht niet iedere avond droge pasta: zoiets heerlijks als ei met tonijn past prima in een goedkoop weekmenu. Enne, die overgebleven yoghurt? Tuurlijk, lekker als ontbijt, maar je hebt ‘m ook nog nodig bij het gerecht van zondag!

WOENSDAG
Zilvervliesrijst met pulled chicken


Let even op: je doet de hoeveelheden x2 voor 4 personen.
Van vega naar vis en op woensdag kip. Fijn, je kunt de knoflook van maandag weer gebruiken. Enne, de sojasaus stond misschien al in je keukenkastje?

DONDERDAG
Paksoistamppot met vegaballetjes


Let even op: je doet de hoeveelheden x2 voor 4 personen.
Ja, we zeiden toch dat het menu gevarieerd was? Deze stamppot met paksoi past binnen het budget van €50,-, en is echt weer even anders dan anders.

VRIJDAG
Gnocchi ovenschotel


Let even op: je doet de hoeveelheden x2 voor 4 personen.
Vrijdagen zijn voor comfort food! Nou, van deze gnocchi wil je eigenlijk gewoon een extra portie. Als dat in het budget past ;-).

ZATERDAG
Gebakken rijst met ananas


Let even op: je doet de hoeveelheden x2 voor 4 personen.
Nou, je kunt de rijst van woensdag opmaken, hoor! Lekker verrassend, met ananas erin!

Zondag
Linzensoep met Griekse yoghurt


Altijd fijn, een soepje hoort op een goedkoop weekmenu! En wat voor één! Romig, vullend en ja, lekker budgetproof dus. Wil je liever nóg minder uitgeven: maak de soep dan met normale aardappels die over zijn van de paksoistamppot, en serveer met een boerenomelet van overgebleven eieren en groenten.

Dit recept is geschreven op 18-10-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member