×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x wat te maken met: Aubergine

I love aubergine. Gegrild of zacht gestoofd, mmmm. En ik eet het lekker vaak als Bart van huis is, want die houdt er niet zo van :). Ter inspiratie vandaag 5 aubergine-receptjes op een rij.

quinoamoussaka1

Ik vind deze lijstjes zo nu en dan wel fijn, dan krijgen oude (maar superrrrlekkere!) recepten weer even wat aandacht. Wat jij?

1. Aubergine cannelloni
Zulke recepten behoren absoluut tot mijn toppers: Italiaans (blijft toch m’n favo keuken), met aubergine, kazig, maar toch nog eens skinny. Yes! En aan de reacties op de site en social media te zien behoort deze door Elise bedachte cannelloni ook bij veel van jullie tot jullie favo’s. Nog niet gemaakt? Doen! Hierbij het recept.

2. Auberginepannenkoekjes
Mmmm, dit is ook zo’n lekkere. Ideaal als voorgerecht, of als lunch: auberginepannenkoekjes! In deze video maak ik ze met cranberrysaus, maar je kunt ze ook gewoon zo eten, of bijvoorbeeld met een lekker yoghurtsausje. Genieten!

3. Pasta met aubergine
Zin in een supersimpel maar lekker pastagerecht? Dit is zo’n heerlijke 5 or less. Wederom Italiaans (yes!), met kaas en lekkere zachte groentjes: tomaat en aubergine. Ideaal voor een doordeweekse dag. Hier vind je het recept!

4. Supersimpel pizzabrood
Nog zo’n lekkertje voor doordeweeks en ja, sorry, weer Italiaans, haha! Gewoon lekker veel groenten (waaronder natuurlijk aubergine!) fijnhakken en op een heerlijk brood met wat kaas de oven in. Hier zie je hoe je deze lekkere broden maakt.

5. Quinoa-moussaka
De Griekse moussaka, maar dan best wel healthy style! Met quinoa en veel groenten. Weer zo’n origineel recept van Elise. En natuurlijk, lekker makkelijk om te maken. Hier vind je het recept.

JE KUNT ONS TWEEDE BOEK, HET SKINNY SIX-KOOKBOEK, NU KOPEN, KLIK HIER!

ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

auberginecannelloni

PastaAubergine1

Pizzabrood1

Dit recept is geschreven op 25-09-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member