×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x makkelijke soep met 5 ingrediënten

At jij vroeger ook altijd een kopje soep bij oma op de zondagmiddag? Je kent misschien de beruchte ‘omasoep‘ wel. En wat je thuis ook probeerde, de soep smaakte nooit hetzelfde. Gelukkig kan je met soep echt 1001 kanten op en inmiddels hebben we zelf al heel wat heerlijke recepten verslonden. We delen een paar van onze favo’s met je, 5x makkelijke soep met 5 ingrediënten om precies te zijn.  Bijna net zo goed als bij oma, beloofd!

1. BOERENKOOLSOEP MET CHORIZO

Een boerenkoolsoep met chorizo, you will love it. Als je van boerenkool houdt natuurlijk. Wie aan boerenkool denkt, denkt al gauw aan een stamppot, maar in een soepje is net zo lekker! Met slechts 5 ingrediënten kun je al genieten van een pan vol vitamines.

2. RODEKOOLSOEP

Rode of groene soep zie je misschien wel regelmatig, maar ooit al eens paarse gezien? Nou, nu wel! 😉 De rode kool maakt deze makkelijke soep paars van kleur en wordt aangevuld met gember en een kléin beetje crème fraîche en komijn. Snel en verantwoord!

3. ZOETE AARDAPPELSOEP MET SALIEPESTO

Yes, we hebben weer een supermakkelijk receptje met maar 5 ingrediënten voor je. Lekker dat-ie is! Zoals eigenlijk alles met zoete aardappel. 🙂 De combinatie van de romige soep met homemade pesto van verse salie is heel lekker en geeft het nét dat beetje extra.

4.COURGETTE-DOPERWTENSOEP

Een frisgroene courgette-doperwtensoep met romige ricotta om het af te maken… That’s it! Deze courgette-doperwten maak je met slechts 5 ingrediënten en zet je binnen 15 minuten op tafel.

5. PREI-MOSTERDSOEP

Een heerlijk soepje voor een koude middag. Met de winter in het vooruitzicht, is dit het ultieme comfort food. Geniet dus van een prei-mosterdsoep met verse peterselie en natuurlijk lekker veel mosterd!

Tipje van ons: als je een grote pan soep hebt gemaakt en je wat in wilt vriezen voor later, kun je Duurzame zakjes gebruiken. Deze zakjes zijn gemaakt van siliconen en zijn zelfs afwasbaar. Je kunt ze gebruiken voor restjes in de vriezer, of in de magnetron! Ideaal dus!

Klik hier voor meer makkelijke soep recepten.

Dit recept is geschreven op 28-10-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member