×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x makkelijke orzo uit de oven

We LOVE orzo! Je kunt er echt volop mee variëren. Ken jij orzo al? Deze pastasoort heeft de vorm en grootte van rijst, maar ís gewoon pasta en heeft dus ook die heerlijke smaak van pasta. Orzo (ook wel riso genoemd) is smeuïg en superlekker in salade, soep OF.. in een oven gerecht! Daarom 5x makkelijke orzo uit de oven. Als je net zo dol bent op orzo als op ons, dan wil je deze maken! 😉

1. ORZO UIT DE OVEN MET DOPERWTJES

We trappen af met een heerlijke orzo-ovenschotel met doperwten en oude kaas. Orzo uit de oven met doperwtjes dus! Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en de oven doet het meeste werk. Heerlijk toch? Makkelijker dan dit wordt ‘t niet!

2. ORZO OVENSCHOTEL MET 5 INGREDIËNTEN

Yes, ook deze makkelijke orzo uit de oven heeft maar 5 ingrediënten nodig! Het enige wat je nodig hebt is orzo (duh), spinazie, tomaatjes, een bouillonblokje en Parmezaanse kaas. Binnen 5 minuten heb je dit gerecht in de oven, en kun jij gewoon wat anders gaan doen voor je gaat aanvallen!

3. ROMIGE ORZO OVENSCHOTEL MET 5 INGREDIËNTEN

En daar gaan we nog een keer.. dit keer een heerlijke romige orzo! Deze fantastische vriend maak je ook maar met 5 ingrediënten, waarbij de oven het meeste werk doet. De ricotta en de Parmezaanse kaas maken ‘m lekker smeuïg.

4. ORZOBOWL MET HALLOUMI

Eet jij vanavond deze orzobowl met halloumi? Wij zouden ‘t doen, want deze pasta is naast superlekker ook nog eens hartstikke makkelijk. De oven doet ook hierbij namelijk ‘t meeste werk en daar houden we van! Deze 5 or less serveer je met een heerlijke avocadosaus.

5. ORZO FUNGHI

Risotto, maar dan anders. Sneller. Maar nét zo lekker! Deze orzo funghi met kastanjechampignons, citroen en Parmezaanse kaas is heerlijk romig en fris tegelijkertijd. Smullen!

Word je blij van deze makkelijke orzo uit de oven? Check dan gerust al onze ovenschotels. Je vindt ze hier. Of schaf onze Ovenbijbel aan, daarin vind je alleen maar gerechten die in de oven moeten.

Dit recept is geschreven op 05-10-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member