×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x lekker barbecuen zonder vlees

Bij barbecuen denk je al snel aan vlees. Toch? Tenminste, ik wel. Maar ik ben dol op barbecuen en eet geen vlees. Wel vis. En veeeeel groenten. Voor iedereen die het leuk vindt om binnenkort ook wat anders op de barbecue te gooien dan runderworstjes en varkenslapjes, dit heerlijke lijstje!

kabeljauwgratin

1. Kabeljauwgratin
Dit is er echt eentje die hoge ogen gooit op ieder barbecuefestijn. ‘t Ziet er fancy uit, terwijl het hartstikke simpel is. In plaats van dat je de kabeljauwfilets in de oven bakt, doe je alle ingrediënten in aluminiumfolie. Dus eerst de vis, de topping, de groentjes en dan de aardappeltjes. Het pakketje dichtvouwen en grillen maar! In zo’n 30 minuten is -ie klaar. Klik hier om te zien wat er precies in deze gratin gaat, wat dus eigenlijk op de barbecue geen echte gratin meer is, maar een heerlijk vispakket :).

2. Zoete aardappelburgers
Mmm, een lekkere variant op de hamburger, de zoete aardappelburger! Aan het mengsel kun je voordat je de burgers vormt wat extra bloem toevoegen voor de stevigheid, en verder gril je ze als hamburgers. Vergeet niet om de zoete aardappelburgertjes eerst even met wat olie te besmeren. In deze video legt Elise uit hoe je ze maakt.

3. Gevulde aubergine
Mmm, ook zo’n lekkertje voor op de barbecue! Hol rauwe aubergines uit, vul ze met het gekookte couscousmengsel en winkel ze vervolgens in aluminiumfolie. Stoof ze zo in een half uurtje zacht. Genieten! Hier vind je dit simpele recept.

4. Thaise Viskoekjes
Mmm, zo lekker, en net even wat anders dan een hamburger: een viskoekje! Zorg dat je beslag lekker stevig is, eventueel met wat extra maizena, besmeer ze met wat olie en grill de viskoekjes dan om en om goudbruin op de barbecue, op dezelfde manier als een hamburger. Smullen!
Het recept bekijk je in deze video!

5. Gepofte Parmezaam aardappels
De lekkerste recepten zijn vaak de simpelste. Zoals een heerlijke gepofte aardappel in de schil met wat gesmolten, zoute kaas. Krijg er al zin in als ik het typ! De barbecue is een perfect middel op aardappels op te poffen. Verpak de aardappelen strak in aluminiumfolie en prik in iedere aardappel wat gaatjes door het folie heen. Vervolgens laat je ze een uurtje op de barbecue liggen. Snijd ze daarna open, strooi er wat Parmezaan over en leg nog even terug zonder folie voor een minuut of vijf. Genieten! Hier het oorspronkelijke recept.

Welke vega- of visdingen leg jij graag op de barbecue?

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN TWITTER.

Gevulde-aubergine

Parmezaanaardappels

Dit recept is geschreven op 22-07-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member