×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x healthy breakfast

Als we zien dat er íets is waar jullie happy van worden, zijn het wel de artikelen waarin we gezonde ontbijtjes delen. En dat snap ik helemaal, het ontbijt blijft toch het moeilijkste maal van de dag om flink mee te blijven variëren, of niet? Dus alle inspiratie is dan welkom.

GezondOntbijt1

Ik beloof bij deze dat ik binnenkort weer een lekker nieuw recept voor een gezond ontbijt op de site zal zetten. Voor nu even deze vijf gezonde ontbijtjes op een rij. Zodat je voorlopig nog even vooruit kunt :).

1. Kokos-chocolade speltscones
Oooh, wat heb ik hier nú zin in. Het is niet slim om een ontbijt-artikel te maken terwijl het ochtend is en je nog moet ontbijten, haha. Elise is voor mij de queen van de scones, dankzij haar maak ik ze best vaak, vooral in het weekend. Maar doordeweeks kan ook hoor, ze zijn zo simpel om te maken! De ‘gewone’ gezonde scones zijn heerlijk, maar de combi kokos-choco is gewoon ultiem. Enne, YES, ook deze kunnen door als healthy ontbijt. Want ook al klinkt het zo, het is absoluut geen Sinner. Kijk maar!

2. Quinoa cruesli
Ik heb van die fases qua ontbijten, ken je dat? Dat je een bepaalde periode veel voor het ene of andere ontbijt kiest. Als ik in mijn yoghurt met cruesli, muesli of granola fase zit, ga ik vaak voor deze cruesli. Ook weer zo lekker simpel. Trek er een half uur voor uit, maak een flinke bakplaat vol en je hebt je ontbijt voor de rest van de week al klaar! Klik hier voor de video van het recept.

3. Vegan bananabread met chocolade
Het ‘gewone’ gezonde bananenbrood ken je denk ik inmiddels wel, maar wist je dat je er ook een heerlijke variant mét chocolade van kunt maken? Om je vingers bij af te likken… Enne, helemaal vegan! Klik hier voor het recept.

4. Groene smoothiebowl
Is het een soep? Is het groene yoghurt? Nee, it’s a groene smoothie bowl! Heerlijke om je standaard smoothie eens in een kom in plaats van in een glas te eten/drinken. En het klinkt gek, maar dat kan dus prima als -ie een beetje warm is. Dit is echt een heerlijk en supergezond ontbijtje. Klik hier voor het recept!

5. Havermoutmuffins
Bij een béétje een ontbijt-artikel, hoort op z’n minst één recept met havermout, niet? Ik heb uit al onze haverrecepten gekozen voor de havermoutmuffins. Lekker winters, heerlijk verwarmend. En gezond natuurlijk. Voor het recept kijk je hier.

Wat is jouw favo healthy breakfast?

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!

ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

GezondOntbijt2

GezondOntbijt3

GezondOntbijt4

GezondOntbijt5

Dit recept is geschreven op 29-01-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member