×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x hacks om je oven gemakkelijk schoon te maken

Even eerlijk, maak jij je oven elke keer nadat je ‘m hebt gebruikt schoon? Wij in ieder geval niet. Maar, no worries, met deze 5x hacks om je oven gemakkelijk schoon te maken zorg jij dat je oven er weer als nieuw uitziet. Zeg maar tot ziens tegen aangekoekte etensresten en vette bakplaten en hallo tegen je frisse en schone oven! Je komt trouwens een heel eind met goedkope huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, That’s what we like!

Oven schoon? Tijd om ‘m weer te gebruiken! Check snel onze 10x gezonde ovenschotels voor de lekkerste recepten die je in de oven kunt maken.

1. Baksoda en azijn

Deze twee middeltjes die je waarschijnlijk al in huis hebt, zijn je beste vriend bij het schoonmaken van je oven. Meng een gelijk deel baksoda en azijn tot een pasta. Smeer dit over de onderkant, zijkanten en, niet te vergeten, de deur van je oven. Laat 15 minuten intrekken en wrijf vervolgens over de oppervlakten met een schuurspons die je in warm water hebt gedoopt. Spoel het sponsje een aantal keer schoon met warm water en blijf goed wrijven. Dit zorgt ervoor dat de baksoda in het mengsel wordt geactiveerd. Verwijder de restjes van baksoda en azijn met water. En tadaa, je oven is schoon!

2. Het vaatwastablet

Dat je een vaatwastablet niet alleen kunt gebruiken voor de afwas bewijst deze tip. Verwijder eerst losse resten zoals kruimels uit de oven. Doop dan met een handschoentje een vaatwastablet in warm water en wrijf hiermee over de onder- en zijkanten van de oven. Doe dit tot het het blokje helemaal is verkruimeld. Laat even intrekken en wrijf vervolgens met een warme natte doek door de oven. Done!

3. Staalspons voor je ovenplaat

Soms zijn restjes op je ovenplaat zo erg aangekoekt dat het gebruik van een schuursponsje geen effect heeft. De oplossing? Gebruik een staalspons! Gebruik ‘m in combinatie met een goede keukenreiniger en zelfs de meest hardnekkige resten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Let wel op! Gebruik een staalspons alleen op metalen ovenplaten en niet op geëmailleerde ovenplaten. Van dat laatste wordt je oven namelijk niet heel blij.

4. Citroen

Geen zin om een dure reiniger te kopen om je oven de ontvetten? Gebruik dan een citroen! Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de citroen in plakjes. Doe de citroen vervolgens in een (ovenbestendig) bakje met water in de oven en laat zo’n 15 minuten staan. Het sap van de citroen zal gaan verdampen en dit zorgt ervoor dat het vet in de oven losweekt. Oh ja, en de oven gaat er ook nog lekker door ruiken! Veeg de wanden van de oven schoon met een vochtige doek.

We sluiten deze 5x hacks om je oven gemakkelijk schoon te maken af met een tip waarvoor je bijna niets hoeft te doen!

5. Stomen

Wat zo fijn is aan onze AEG stoomoven? Met de speciale stoomreinigingsfunctie maak je de oven binnen no-time helemaal schoon. Verwijder eerst alle grove resten en de bakplaten en -roosters uit de oven. Vervolgens doet de stoomreiniging van de oven de rest! Het fijne aan deze functie? Je hoeft niet hard te schrobben om aangekoekte resten te verwijderen. Dankzij de stoom weken deze namelijk los. Zo hoef je de resten alleen nog maar met een doekje weg te vegen. Easy, right?

 

Dit recept is geschreven op 30-10-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member