×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x bakken met spelt

Zin om dit weekend weer eens lekker wat te bakken? ‘t Is altijd zo’n heerlijke zaterdagmiddagbesteding. Vooral Elise is er goed in, die maakt regelmatig op zaterdag een healthy baksel, met speltmeel!

Scones

Spelt is niet per se beter dan volkoren tarwe, maar als je wat gevoelige darmen hebt, kan het wel zo zijn dat je spelt wat beter kunt verdragen. Probeer maar!

1. Speltpretzels
Op ons Youtube-kanaal zie je hoe je snel en eenvoudig de lekkerste pretzels maakt. En mmm, wat zien ze er lekker en indrukwekkend uit, hè! Klik hier om het filmpje te bekijken.

2. Speltpoffertjes
Lekker voor kleine én grote kinderen, deze poffertjes :). En als je geen speciale poffertjespan hebt, verdeel je gewoon kleine hoopjes beslag in je koekenpan. Gaat prima! Bekijk hier hoe je de lekkerste speltpoffertjes bakt.

3. Speltbagels
Mmm, op zaterdagochtend een warme bagel met roomkaas en zalm. Da’s nog eens een luxe ontbijtje! Ook bagels zijn heel easy te maken, zoals Elise in deze video laat zien. Succes!

4. Bloembroodjes
Wat zijn ze schattig, deze kleine bloembroodjes van spelt. En zo simpel om te maken, dat de kids prima kunnen helpen. Versier ze met pitten en zaden, of gooi er een handje krenten doorheen, zodat je krentenbloemetjes krijgt! Hier vind je het recept.

5. Speltscones
Een scone met room en jam, mmmm. Dat zou ik iedere dag wel bij het ontbijt willen. Gelukkig kun je ze zelf maken! Komen ze dit weekend bij jou op de brunchtafel? Hier lees je hoe je ze in een half uurtje op tafel tovert.

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER.

Speltbaksels

Dit recept is geschreven op 08-05-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member