×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x gezondere bowls in 15 minuten

 

 

Gesponsord – Gek op de Aziatische keuken? Dan word je vast blij van deze 3x gezondere bowls in 15 minuten. Dankzij de smaakmakers van Go-Tan staat er binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel. Ga voor de gezondere nasibowl met pittige groente, de gezondere bowl met bloemkoolrijst en vega gehakt of de saladebowl met garnalen en sesamdressing. En geen zorgen, want verkeerd kiezen kan niet. 😉 Het is allemaal even lekker!

Meer topcombinaties vind je in deze 7x vegetarische Aziatische recepten.

1. Gezondere nasibowl met pittige groenten

Nasi met pit, that’s what we like! Wij serveren deze nasi met kastanjechampignons, paprika en paksoi en brengen ‘m op smaak met Go-Tan sojasaus en Go-Tan sriracha.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

En zo doe je het:

– Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en de paksoi in reepjes.
– Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak hierin de gesneden groenten en de Go-Tan gehakte knoflook zo’n 5 minuten aan. Voeg de gekookte rijst toe en bak deze 8-10 minuten mee. Voeg vervolgens de Go-Tan sojasaus en Go-Tan sriracha toe. Roer goed door en laat de rijst nog 2 minuten op het vuur staan.
– Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin twee eieren.
– Verdeel vervolgens de gebakken rijst over twee bowls of diepe borden. Serveer de nasi goreng met de gebakken eieren.

2. Gezondere bowl met bloemkoolrijst en vega gehakt

Voor het volgende gerecht heb je slechts 6 ingrediënten nodig. In 15 minuten staat deze lekkere bowl met bloemkoolrijst al voor je klaar.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

En zo doe je het:

– Verhit een scheutje olie in een wok- of koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst zo’n 5 minuten op hoog vuur aan.
– Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en bak hierin het gehakt samen met de Go-Tan gehakte knoflook zo’n 5 minuten aan. Voeg daarna de sojasaus toe, zet het vuur wat lager en laat nog 1 minuutje meestoven.
– Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
– Verdeel tot slot de bloemkoolrijst over twee bowls of diepe borden en maak af met het gehakt, de gesneden avocado en bosui.

3. Saladebowl met garnalen en sesamdressing

3x gezondere bowls in 15 minuten

Tot slot in deze 3x gezondere bowls in 15 minuten: een salade met garnalen. Lekker fris dankzij de mango en op smaak gebracht met een zelfgemaakte sesamdressing. Enjoy!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

En zo doe je het:

– Verhit de sesamolie in een wokpan en bak hier de garnalen met de Go-Tan gehakte knoflook en Go-Tan gehakte gember 4 minuten in aan. Voeg vervolgens de taugé en Go-Tan sojasaus toe. Roer goed door en verwarm het geheel nog zo’n 3 minuten.
– Verwijder de schil en pit van de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
– Verdeel tenslotte de slamix over twee bowls of diepe borden en maak af met het garnalenmengsel, de mango en de sesamzaadjes.

Dit recept is geschreven op 21-01-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member