×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x asperge-recept

Hoera! We zien ze weer overal liggen in de winkels: asperges! De Lente is het perfecte seizoen voor deze witte stengels. Het aspergeseizoen loopt officieel van half april tot half juni, dus dit is dé tijd om je slag te slaan voor het ‘witte goud’. Asperges zijn supergezond en skinny, ze bevatten nauwelijks calorieën. Daarnaast zitten ze boordevol vezels en vocht waardoor je snel een verzadigd gevoel krijgt na het eten van een portie asperges.

Lente-proof salade met asperges, mmmm

Lente-proof salade met asperges, mmmm….

Het zijn ook echte health boosters, want wat hier allemaal wel niet in zit? Komt ‘ie: kalium, calcium, magnesium, ijzer, fosfor, koper, zink, vitamine C, Vitamine B1, B2, B6, B11 en zelfs Vitamine E. Ook werken ze nog eens bloedzuiverend en vocht afdrijvend. Een goede cleanse voor het lichaam dus! Oja, ook niet onbelangrijk: ze zijn zo lekker fris en knapperig. Wat je er allemaal voor lekkere gerechten mee kunt maken lees je hieronder!

1. Skinny aspergesalade met garnalen en citroen
Van salades krijgen we nooit genoeg, daarom trappen we af met deze onwijs lekkere aspergesalade met garnalen en citroen. So fresh en lekker licht, kortom: een perfecte salade om te nuttigen met dit mooie weer, wit wijntje erbij en geniet!
Hoe je deze salade zelf in elkaar flanst vind je hier.

2. Asperges met mosterdmayo-vinaigrette
Asperges in the traditional way, altijd goed! De good-old vinaigrette die je bij het witte goud serveert hebben we een twist gegeven door mosterd toe te voegen. Een super makkelijk gerecht, maar oh so good! Serveer het met wat aardappeltjes on the side en je hebt een ultiem lente gerechtje. Smullen maar!
Klik hier voor het recept.

3. Aspergefrittata
Yes! Witte asperges gecombineerd met groene asperges in een fritatta. Dubbel feest! Dit Italiaanse ei-gerecht is perfecto voor zowel lunch als diner. Hij is ook nog eens behoorlijk skinny, maar je begrijpt: tegen een stuk vers brood bij deze frittata zeggen we natuurlijk geen nee. En zo maak je die heerlijke frittata!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG ONS OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Aspergefrittata

Aspergefrittata

 

Dit recept is geschreven op 15-05-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member