×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x makkelijk lunchen zonder boterham

Eens iets anders dan brood als lunch? We’ve got you! Makkelijk lunchen zonder boterham zal vanaf nu geen hogere wiskunde meer zijn voor jou. Ontdek 10 heerlijke lunchgerechten, die je in een handomdraai op tafel zet!

1. ROMIGE AVOCADOSALADE

Lekker én gezond lunchen zonder brood hoeft echt niet moeilijk te zijn. En geloof ons.. deze romige avocadosalade bewijst het! Met maar slechts 6 ingrediënten zet je deze topper op tafel.

2.OKONOMIYAKI MET KIP

Okonomi-watte? Jawel.. we stellen je voor aan okonomiyaki: een dikke, hartige Japanse pannenkoek. Wij vullen hem met kip en groenten. Dit wil je uitproberen!

3. PITTIGE WORTELSOEP MET HARISSA MET 6 INGREDIËNTEN

Welke lunchtip niet mag ontbreken, is een goed vullend soepje. Heerlijke comfortfood op een regenachtige dag! Deze pittige wortelsoep met harissa flans je ook nog eens zo in elkaar.

4.SHAKSHUKA

Dit heerlijke eenpansgerecht – met heul veul kruiden – is niet meer dan eieren in tomatensaus.  En lekker dat het is! Leuk weetje: dit gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch en als diner!

5. EIWRAPS MET GYROS – 6 INGREDIËNTEN

Wrap it up! Deze eiwrap is een dikke vette aanrader. Een eiwrap kun je met van alles vullen, deze keer deden we dat met gyros. En met succes!

6. CAESAR SALADE MET ZALM IN 20 MINUTEN

Ziet er lekker uit hè, deze caesar salade? En dat is ‘ie ook! Deze salade hoort absoluut in dit rijtje met lunchtips thuis. Het is vullend, gezond, snel, gemakkelijk.. do we need to say more?

7. GEZONDE PANPIZZA’S

Jummie..  deze panpizza is een heerlijke vervanger voor brood! En goede nieuws voor alle pizzafans onder ons op de gezonde tour: deze panpizza met courgette en cottage cheese is ook nog eens lekker én verantwoord.

8. GEROOSTERDE AARDBEIENBOWL MET LUCHTIGE GEITENKAASDIP

Wat een plaatje hè? Je zult er misschien niet zo snel opkomen, maar geitenkaas met aardbeien is een match made in heaven. Kortom: deze dip wil je maken!

9. GRIEKSE QUINOABOWL MET 6 INGREDIËNTEN

Ook zo dol op bowls? Met deze quinoabowl waan je je gelijk in Griekenland! Een win-win situatie dachten wij zo. Je kunt de quinoa ook gerust vervangen door couscous, als je dat lekkerder vindt.

10. KIKKERERWTENSALADE MET FETA

Last but not least: een supersnelle salade met kikkererwten en feta. Makkelijker dan dit wordt ‘t niet! Bij dit gerecht komt er namelijk geen pan aan te pas. Ook makkelijk mee te nemen voor bij een lekkere picknick!

Makkelijk lunchen zonder boterham hoeft dus echt niet ingewikkeld te zijn. Met deze 10x lunchtips is succes gegarandeerd!

Dit recept is geschreven op 07-09-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member