×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x maaltijdsalade in 15 minuten of minder

Een maaltijdsalade in 15 minuten of minder? Wij hebben er niet één, maar tien voor je! Ideaal voor die heerlijke lente- en zomeravonden waar geen einde aan lijkt te komen. Je flanst ze in een handomdraai in elkaar zodat je je tijd kunt gebruiken voor nuttiger zaken (zoals eten en wijn drinken in de zon).

1. Carpaccio-pastasalade

Carpaccio-pastasalade (uit Eloise's boek!)

Voor iedereen die gek is op pasta, carpaccio én maaltijdsalades: je MOET deze carpaccio-pastasalade eens proberen. Blijft er salade over? Dan heb je meteen een heerlijke lunch voor de volgende dag te pakken.

2. Couscoussalade met venkel en sinaasappel

Tijd voor een vullende salade! Voor dit zomerse gerecht gebruiken wij volkoren couscous als basis, we maken het af met venkel, sinaasappel en feta. Fris, romig en verantwoord; dé keywords voor een goede maaltijdsalade.

3. Vitello tonnato salade

vitello tonato salade

Een nieuw favorietje in de categorie maaltijdsalades: deze vitello tonnato salade gemaakt met orzo, kalfsfricandeau en zelfgemaakte tonijnsaus. Vullend, lekker én klaar binnen 15 minuten.

4. Romige Griekse couscoussalade

Wat dacht je van deze romige Griekse couscoussalade met 6 ingrediënten? Een heerlijke maaltijdsalade in 15 minuten of minder.

5. Snelle Aziatische mihoensalade

Tijdens de drukkere dagen heb je misschien niet zoveel tijd om te koken. Daarom deze snelle Aziatische mihoensalade met avocado, paprika en cashewnoten! Enjoy!

6. Linzensalade met falafel

Deze frisse linzensalade met falafel is supersnel klaar, bevat slechts 6 ingrediënten en is ideaal voor warme zomeravonden.

7. Poké bowl met broccolirijst

snel avondeten in 10 minuten

Met poké bowls kun je eindeloos variëren. Van vis of vega tot zilvervliesrijst of bloemkoolrijst. Plus al die lekkere toppings, probeer daar maar eens uit te kiezen. Wij helpen je wel een beetje op weg. Wij maken vandaag namelijk een skinny poké bowl met broccolirijst en zalm.

8. Orzosalade met 5 ingrediënten

Hallo daar, supersnel en zomers gerecht! Jup, veel makkelijker dan deze orzosalade met 5 ingrediënten kan ‘t niet worden.

9. Romige avocadosalade

Met slechts 6 ingrediënten een heerlijke maaltijdsalade op tafel zetten? Dat is met deze romige avocadosalade geen probleem. Je ziet het: lekker en gezond eten hoeft echt niet moeilijk te zijn!

10. Couscoussalade Niçoise

Couscoussalade nicoise_

We geven een lekkere twist aan deze bekende salade. Jup, zo geniet je dus van een heerlijke couscoussalade Niçoise. Je maakt ‘m met onder andere tonijn, zwarte olijven en veldsla.

Ken je ons 20 minutes or less-kookboek al? Dat staat vol gemakkelijke recepten die – zoals de naam al verklapt – in minder dan 20 minuten op tafel staan.

Dit recept is geschreven op 01-06-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member