×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Wel of geen tussendoortjes? Zo doen wij het!

Als we een week of een paar weken ‘Back on track’ gaan, letten we wat meer op wat we eten. Ontbijt, lunch, diner… maar óók de snackmomenten worden even aangescherpt. En neem je dan wel of geen tussendoortjes? Nou, ieder lijf is anders en wat voor de één gezond is, werkt voor de ander wellicht minder goed. Maar hoe dan ook, zo doen wíj het!

Nina

“Ik ben niet zo’n ontbijter. Tenminste niet doordeweeks, als dat ontbijt al om een uur of 7.30 plaatsvindt. Ik geloof nogal in het luisteren naar je lichaam, dus ik ga mezelf niet dwingen om te eten. Eerst verplichtte ik mezelf om wél wat te ontbijten, werkte ik met lange tanden iets naar naar binnen, maar daar ben ik mee gestopt. Mijn vriend maakt doordeweeks standaard vroeg in de ochtend een groene smoothie, en ik bewaar de mijne meestal en drink ‘m pas ergens tussen 10.00 en 12.00. Dus tegenwoordig vervalt in de ochtend eigenlijk als vanzelf al m’n tussendoortje. Soms is lunch de eerste maaltijd van m’n dag (en die start ik dus met een smoothie), soms heb ik dus al een klein ontbijt op in de vorm van die smoothie.

In de namiddag heb ik meestal wél iets nodig als tussendoortje. Ik neem altijd een koffie (twee koffietjes of cappu’s met caffeïne per dag), en daarna vaak wat noten, een stuk fruit of een rijstwafel met pindakaas of baba ganoush. Ik dineer altijd met best een flinke portie en heb dan na mijn avondeten ook nooit meer echt zin in iets. Ik ben minder een zoetekauw dan Elise, maar als ik wél behoefte heb aan wat zoets, neem ik het. Heel eerlijk: een toetje mis ik echt nooit. Ik heb dan liever nog kaas of iets anders zouts of hartigs laat op de avond, maar dát doe ik dan weer niet als ik back on track ben, haha. Dus wel of geen tussendoortjes? Bij mij komt het erop neer dat ik er meestal één per dag heb, in de namiddag.”

Elise

“Tijdens een back on track-periode snack ik nauwelijks. Dus ook geen tussendoortjes. Ik ontbijt altijd stevig en zoet (ik hou van zoet!), zodat ik er tot aan de lunch tegenaan kan. Na de lunch kan ik rond 16.00 uur wat flauw worden, dan neem ik een decaf cappuccino met havermelk en een stukje fruit. Verder hebben wij altijd wel ongezouten noten staan, waar ik er soms een paar van pak.

Na het avondeten neem ik standaard een kop thee met een stukje pure chocolade, meestal 75% cacao. Ook ben ik nog zo op de gezonde tour, dat stukje pure chocolade neem ik. Ik ben dol op chocola en als ik het mezelf ga ontzeggen, neem ik de dag erna de hele reep. Dat weet ik inmiddels van mezelf :-). En ik kan ook niet zonder een glas wijn, daarbij stel ik de max. op 3 glazen verdeeld over het weekend. In een periode dat ik back in track ben dan, hè ;-)”.

Dit recept is geschreven op 28-01-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member