×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Villa Augustus – Dordrecht

Ik had er wel eens van gehoord, maar wist niet dat het zo geweldig was. Wat een ontdekking is Villa Augustus in Dordrecht. Villa Augustus is een hotel met 37 kamers, een restaurant met terras in eigen moestuin van 1,5 hectare en heeft ook nog een markt-winkel met bakkerij. Klinkt dit niet als heaven voor foodlovers?

Geroosterde seizoensgroenten uit eigen tuin met citroenmayonaise, ultiem met het knapperige zuurdesembrood!

Net terug uit Frankrijk van vakantie, word ik verblijd met het idee om te gaan lunchen bij Villa Augustus. ‘Ik denk dat dat wel iets is wat jij leuk vindt’. Nou, leuk is een understatement, ik word euforisch van hotspots zoals deze. Op een zeer zonnige vrijdagmiddag komen we aan bij het grote complex van Villa Augustus wat daadwerkelijk van buiten al imposant is. Bij binnenkomst komen de kruidenplantjes me in de hal al tegemoet, waarna we door de markt-winkel langs de bakker (met goddelijke taartjes in vitrines) door het prachtige restaurant naar buiten worden geleid naar het terras. En ja daar is ze: de inmens grote moestuin. Mijn geluk kan niet op.

Het terras van Villa Augustus grenst aan de enorme moestuin. Hoe geweldig?

Even later ligt dit op je bord!

Food
Na een goede wandeling door de moestuin nemen we plaats op het terras en weet ik nu al dat ik sowieso voor iets met groentjes ga. Allereerst maar een biologisch glaasje prosecco. Dat met uitzicht op de moestuin en een zonnestraal in mijn gezicht is wederom een geluksmoment. Ok, tijd om te bestellen. De kaart is heel simpel en bevat een select aantal gerechten. Villa Augustus heeft daarnaast wisselende daggerechten die binnen op het krijtbord geschreven staan. De kaart wisselt wekelijks doordat het menu wordt aangepast aan wat er op dat moment te krijgen is. I like! Het liefst zou ik alles willen bestellen, maar ik ga voor de seizoensgroentenschotel met citroenmayonaise. Mijn gezelschap gaat voor zuurdesembrood met een gegrild kippetje, rucola en een kruidige dressing. Niet veel later staan er twee kleurrijke bordjes op tafel. Mijn hoogstaande verwachtingen worden vervuld: elke hap van mijn salade is zalig en ook de kip mag ik proeven en vind ik heel smakelijk. Mijn gezelschap vindt sommige stukjes van de kip smakelijker dan de andere. Maar het zuurdesembrood is knapperig, de dressing lekker romig en de rucola zeer pittig en vers. Het leuke aan mijn salade is dat ik elk stukje groenten daarvoor in de moestuin heb gezien! Het enige wat iets minder perfect was aan deze lunch was de bediening, het meisje was niet erg enthousiast.

‘Eet biologisch-smakelijk!’

Zuurdesembrood met een gebraden kippetje, fijn om te weten dat het geen plofkippetje was!

Nice to know
Bij Villa Augustus kun je slapen, ontbijten, lunchen en dineren. De prijzen zijn echt heel redelijk voor de kwaliteit die wordt geleverd: de lunchgerechten liggen allemaal rond de 9 euro, de hoofdgerechten liggen tussen de 15 en de 22 euro. Vooral op een zomerse dag is Villa Augustus meer dan alleen even wat eten, door een bezoekje aan de moestuin en de marktwinkel heb je echt een leuke dag! En Villa Augustus is goed te bereiken met de auto.

We love
– De moestuin (was dat al duidelijk? 🙂 )
– Het gebruik van voornamelijk biologische producten
– Het heerlijke eten
– De prachtige locatie
– De martkwinkel
– De redelijke prijzen

We less love
– De minder enthousiaste bediening (ok, ik was zelf euforisch, maar het had vrolijker gekund)
– Het feit dat Villa Augustus niet in Den Haag zit

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥(9)

Dit resto is een Favo van Chickslovefood.com 2013 en heeft onze raamsticker ontvangen!


www.villa-augustus.nl
tel: 078-6393111

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Na het eten nog even een biologisch shoppen in de winkel van Villa Augustus.

De groentjes uit de moestuin zijn ook te koop!

Geen terrasweer? Binnen zit je ook prachtig bij Villa Augustus (bron foto: www.villa-augustus.nl)

En vanuit het restaurant kijk je zo de enorme open keuken in. We like! (bron foto: www.villa-augustus.nl)

Dit recept is geschreven op 11-08-2012

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member