Gratis e-book herfstrecepten
Soepen

Waldorfsalade

Gesponsord – De waldorfsalade, wie kent ‘m nog? Op de één of andere manier lijkt -ie een beetje in vergetelheid te raken, en dat vinden we zonde! Want een frisse salade met druiven, appel en rozijntjes is toch gewoon heel erg lekker? En als -ie ook nog eens binnen 10 minuten (ja, echt) op tafel staat, welk excuus heb je dan nog? Maken die hap!

Weet je trouwens waar de naam waldorfsalade vandaan komt? Let us tell you: in 1893 werd de salade voor het eerst geserveerd in een hotel in New York, het Waldorf-Astoria hotel. Toen nog zonder druiven en walnoten, die zijn er later aan toegevoegd. Gelukkig maar, want dat maakt ‘m extra lekker. In ons recept vervangen we trouwens een deel van de mayonaise door yoghurt, dat maakt de dressing iéts meer skinny maar net zo lekker :-). Hierbij het recept voor waldorfsalade.

TIP! Wil je deze salade nóg voedzamer maken, voeg dan wat linzen toe! En lekker dat dat is…Nina en Elise zijn niet voor niets ambassadeurs van deze fijne bonen :). Ideaal zijn de linzen in stazak van HAK. Je kunt ze direct gebruiken, zonder ze nog te hoeven koken of af te spoelen.

  • 2 Personen
  • 15 min

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 08-07-2016