Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kerst

Super Skinny: Aardpeersoep met bospaddenstoelen

Het is leuk om zo nu en dan met ‘vergeten’ groenten te koken. En aardpeer is er zo een! Hij is ook wel bekend onder de chique naam topinamboer. Mister aardpeer is vooral rond Kerst behoorlijk goed verkrijgbaar, dus vraag ernaar bij je groentenman of kijk bij de grotere supermarkt. Ik heb het geluk dat m’n vader kilo’s uit zijn tuin haalt. De aardpeer is een bijzondere knol, hij is zacht van smaak en veel nootachtiger dan de aardappel. Een beetje zoetig zelfs. Ze zien er niet uit, maar laat je daar niet door afschrikken. Dus met Kerst een speciaal soepje op tafel? Go for the aardpeer!

Deze soep is heerlijk licht, omdat er geen room of roux wordt gebruikt, maar de smaak is tóch romig. That’s how we like it! De aardpeer bevat veel minder zetmeel dan de aardappel, hij wordt vaker als groente gegeten dan als aardappel-vervanger. Als je met Kerst toch een beetje op je gewicht wilt letten, neem dan een flinke kom van deze soep als voorgerecht, zodat je minder van de andere gangen eet. Deze soep in 100% goed voor je lijn! Enne, helemaal CLF-style, lekker simpel natuurlijk.

  • 6 Personen
  • 60 min

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 22-12-2014

Nieuw! Ovenbijbel

WAUW… TROTS.. wij hebben de nieuwste editie van de populaire 'Bijbelreeks' mogen maken! Ruim 150 heerlijke ovengerechten, van aardappelgratin tot zalm-spinazierol!

Reserveer nu