×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Sinner Sunday

Spaanse flan

Flan is een dessert dat op bijna iedere menukaart in Spaanse restaurants staat. Wij snappen heel goed waarom, want deze pudding op basis van melk, ei en karamel is goddelijk lekker. Dus ben jij een echte zoetekauw en hou je van toetjes? Dan is dit echt jouw ding.

Bij dit recept zijn twee dingen belangrijk. Allereerst moet je zorgen dat je bij het maken van de karamelsaus, de suiker niet laat aanbranden. Let dus even goed op en zet je vuur middelhoog ;). Daarnaast bak je de flan au bain-marie in de oven. Dat doe je door een (siliconen) cupcakevorm in een ovenschaal te zetten die net iets groter is dan de vorm. Je vult daarna de schaal met water tot de helft van de cupcakevorm onder water staat en bakt de pudding 40 minuten in de oven. Et voilà, dat was ‘m. Succes!

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Je kunt de flan ook maken in een normale cakevorm, als je thuis geen cupcakevorm hebt. Laat de flan dan niet 40 minuten, maar 50 minuten in de oven staan.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 08-01-2017

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member