×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Sinner Sunday

Vanilletaart met aardbeien

Ik kreeg laatst waanzinnig mooie vanillebonen opgestuurd, afkomstig uit Papoea Nieuw Guinea. Wat deze bonen zo bijzonder maakt? Ze zijn groter (gemiddeld 22 cm!), geuriger en zachter van smaak dan normale vanillebonen. Aan mij de eer dus om een recept te verzinnen waarin vanille een mooie hoofdrol speelt. Deze vanilletaart met aardbeien is het resultaat en wauw-oh-wauw, dit ga je lekker vinden. Na een lekker culinair diner op het balkon, was deze vanilletaart bij ons thuis in ieder geval een zeer geslaagde afsluiter van een zwoele zomeravond.

Haal de zon in huis met deze zomerse taart!

Deze speciale vanillebonen of Papua Spices zijn helaas (nog) niet in Nederland te koop, maar je kunt dit gerecht ook prima met gewone vanillepeulen maken.

Een heerlijke zomertaart met vanille en aardbeien. Maken dus! Check hier het recept.

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“ Als het deeg tussendoor te warm wordt en gaat plakken, kun je het even in de vriezer leggen en opnieuw proberen uit te rollen. Het koelen van het deeg voelt altijd overbodig, maar zorgt straks voor een heerlijk knapperig resultaat.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 24-08-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member