×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Sinner Sunday

Utrechtse theerandjes

Utrecht, ik vind het een van de leukste steden van Nederland. Ik studeer hier en ben er dan ook dagelijks te vinden. Ook Nina heeft in Utrecht gestudeerd en net als bij haar heeft Utrecht een plek in mijn hart veroverd! Ik ben dol op de stad en vind het dan ook leuk om na school even ergens wat met een vriendinnetje wat te gaan eten of drinken. Wat ook leuk is, Utrecht heeft een zoete specialiteit: het Utrechts Theerandje. Heerlijke koeken met glazuur die al eeuwenoud zijn. In 1726 ontdekte Willem Doncker deze koeken. Ze werden ooit door jongens gekocht en gegeven aan het meisje waar ze een oogje op hadden, cute!

Een stapel koeken waar je iemand mee kan versieren 😉

Deze koeken zijn super simpel en kun je heel lang bewaren. Tijd dus om een keer mee te Sinneren. Ik heb er wel een klein beetje een eigen draai aangegeven, maar de echte authentieke ingrediënten zitten er nog wel in. Heerlijk voor een simpele zondag. En je kunt deze koeken ook nog eens uitdelen aan diegene waar jij een oogje op hebt ;).

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 30-06-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member