Sinner Sunday: simpel strawberry toetje

Klaar om te sinneren, maar dan wel op de meest snelle manier? Probeer deze über creamy pudding eens! Al na tien minuten staat er een heerlijk romig mengsel op je te wachten. Ideaal als dessert! Probeer maar.

Aardbeienpudding

Deze dikke aardbeienpudding vult goed. Na een glas zit je bomvol!

Men neme (voor vier tot vijf personen):
– driekwart van een bak Franse kwark
– twee bekertjes slagroom
– 4 eetlepels kristalsuiker
– 2 blikjes aardbeien in siroop (of kersen in een pot als je dat lekkerder vindt)

En zo doe je het:
– Doe de bekertjes slagroom in een grote kom en maak er met behulp van een mixer (een garde kan ook, mijn mixer was kapot, maar dan ben je heeeeel lang bezig) een stevige massa van. De slagroom mag echt lekker stijf zijn, maar niet zo dik als boter natuurlijk.
– Schep er nu voorzichtig de vier lepels kristalsuiker doorheen. Even proeven, zoet genoeg? Mooi. En anders nog wat extra suiker toevoegen.
– Doe in een andere kom een blikje aardbeien in zijn geheel (dus gewoon omkiepen, met het sap) en het tweede blikje zonder het sap, dus alleen de aardbeien. Houd een stuk of zes aardbeien apart.
– Zet even een paar seconden de mixer (of een staafmixer) in de aarbeien zodat ze net iets kleiner worden en niet meer alle aarbeitjes heel zijn.
– Roer nu de Franse kwark door de aardbeien.
– Vervolgens schep je voorzichtig de lobbige slagroom door het kwark-aardbei mengsel, zodat je een dikke pudding krijgt.
– Verdeel de pudding over leuke kommetjes of glazen en garneer met nog enkele extra aardbeitjes on top.

Aardbeienpudding

Nee, een garde is niet zo'n goed idee. Pak een mixer!

TIP 1: Houd je niet van aardbeien uit blik? Je kan ook kersen uit een pot nemen. Of ananas, of perziken… Als je maar een vrucht kiest op sap/siroop. Bij perziken en ananas moet je alles wel eerst in kleine stukjes snijden.
TIP 2: Zorg dat je slagroom echt goed dik is. En dat gaat best moeilijk met een garde. Wanneer je pudding dik genoeg is? Als de aardbeitjes er niet meteen doorheen zakken zodra je ze erop legt. Mijn eerste test was dus mislukt 🙂

Aardbeientoetje

De aarbeitjes zakken er nog een beetje doorheen. Bij poging twee was het toetje lekker dik (zie eerste foto).

Ingewikkeld (1 t/m 5):
Duur: tien minuten

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

2 reacties

Jen -

Ziet er heerlijk uit zeg! alleen kun je dit misschien ook in een Skinny versie maken ofzo met een vervanging van de normale slagroom?

annemargreet -

Hi Jen. Goed om te horen! Je zou eventueel kokosmelk kunnen opkloppen tot slagroom en de suiker vervangen door honing. Dan heb je een gezondere variant! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube