×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kerst

Salade van granaatappel en pistachenootjes

Hallo, superfruit! Granaatappel zit bomvol anti-oxidanten en is daarom retegoed voor je. De zoetzure vruchten zijn vooral in het najaar te krijgen (vaak vind je deze look al like kerstballen gewoon bij je supermarkt), dan worden ze namelijk geoogst in landen als Turkije. Ook biologisch zijn ze volop verkrijgbaar. Niet alleen bij de betere natuurwinkel, zelfs bij mijn eigen Hoogvlietje in Leiden doen ze aan bio granaatappels.

Een perfect kerst-bijgerecht, deze feestelijke salade.Ik heb een recept in elkaar geflanst dat je heel goed als side salad bij de kerstdis kunt serveren. En echt wel jummie is. De granaatappel is prachtig van kleur en de hazelnoten en pistachenoten lekker voedzaam. En zeg nou zelf, dit is toch wat meer Christmas style dan een zak slamix met wat tomaat en komkommer? Okay, daar gaan we.

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“ Waarschijnlijk heb je nu een halve granaatappel over. Doe deze pitjes morgenvroeg door de yoghurt, of maak een gezonde fruitsalade als toetje. Ook leuk, doe wat pitjes in een glaasje witte bubbelwijn.
”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 14-12-2011

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member