×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Sinner Sunday

Portugese pastéis de nata

In Portugal koop je pastéis de nata bij vrijwel iedere bakker of koffietent. Kop koffie erbij en je hebt het perfecte zoete ontbijt, maar tussendoor zijn ze ook heerlijk. Op steeds meer plekken in Nederland kun je dit lekkernij vinden, maar nog lang niet overal. Daarom maken wij deze taartjes van bladerdeeg, custard en kaneel maar wat graag zelf.

Het originele recept voor dit heerlijke custardtaartje komt van monniken uit het stadje Belem, vlakbij Lissabon. De geestelijken verloren hun ‘baan’ na de liberale revolutie van 1834 en om toch wat geld te verdienen, verkochten ze  ‘Pastéis de Belem’, de heerlijke taartjes, in een winkeltje naast het klooster.

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Je vindt vers bladerdeeg gewoon in het schap van de supermarkt. Nergens te vinden? Dan is diepvriesbladerdeeg ook prima. Wel even van tevoren laten ontdooien natuurlijk ;).”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 05-02-2017

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member