Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Soepen

Pindasoep

Gesponsord – Heb je weleens pindasoep gegeten? Ik at het voor het eerst vroeger thuis bij mijn toenmalige vriendje, die een Indische moeder had. Ik vond het heerlijk! Alleen als ze ‘m te pittig had gemaakt vond ik het niet lekker. Dus mijn versie is niet heel pittig. En  ik voeg op het laatst wat taugé en komkommer toe als verkoeling. Pindasoep voor mietjes, haha!

En oh ja, ik meng de Calvé pindakaas met kokosmelk. Zo wordt -ie een beetje romiger. Ook dat maakt ‘m weer wat milder. Voor dit recept heb ik trouwens die oldschool bruine pot Calvé pindakaas gebruikt. Dit is in mijn supermarkt de enige waar geen suiker aan toegevoegd is (bevat wel van nature suiker), alleen maar pinda’s (85%), olie, vet en zout.

Deze heb ik eigenlijk altijd wel in huis en eet het eigenlijk best wel vaak. Vroeger zag ik pindakaas meer als guilty plessure, maar inmiddels zie ik het meer als een bron van bouwstoffen. Ik ben er dol op, vooral op een getoast boterham! Goed, hier het recept voor een heerlijke, frisse pindasoep. Een perfect vullende en voedzame lunch of aangevuld met wat kroepoek en/ of brood ook als diner!

  • 2 Personen
  • 30 min

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Lekker met emping of kroepoek!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 16-09-2016

Nú te koop: Het everything you need is Chickslovefood-kookboek!

De kroon op het werk na 10 jaar Chickslovefood: Het everything you need is Chickslovefood-kookboek. Met daarin álle simpele en snelle recepten die je ooit nodig zult hebben, aangevuld met de leukste anekdotes in een trip down memory lane.

KOOP 'M HIER!