×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Borrelhapjes

Pimp je popcorn!

Popcorn is een super verantwoorde snack! Maar de popcorn uit de magnetron of de grote doos die je in de bioscoop scoort, is nou niet bepaald healthy te noemen. Vaak is deze popcorn gedrenkt in ongezond vet en bestrooid met een kilo zout of suiker. Jammer, want popcorn kan dus wel heel gezond zijn, mits je het op de juiste manier bereidt natuurlijk. En ja, vandaag kun je lezen hoe je dat doet, plus variatie-tips voor het pimpen van je popcorn!

Cheesy popcorn, een megalekkere variant!

Goed, we gaan dus zelf popcorn poffen en er een culinaire gezonde snack van maken! Waarom deze gepofte maiskorrels zo gezond zijn? Gepofte mais is een volledig en onbewerkt graan wat bomvol vezels zit en rijk is aan polyfenolen. Poly wat? Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten die het lichaam beschermen tegen ziektes maar ook je huid mooi houden. Zonde dus om deze good stuff teniet te doen door een ongezond bewerkingsproces. Okay, let’s get this party started…

Wat je nodig hebt voor de basis is een zak maïskorrels en een redelijk gezonde olie zoals olijf- of kokosolie. Daarnaast kun je de popcorn een heerlijke flavour geven met verschillende ingrediënten, want popcorn au naturel is toch ook wel een beetje saai. Hieronder vind onze favoriete variaties:

Cheesy popcorn
Men neme (voor 2 personen):
–       half kopje maiskorrels
–       1 eetlepel olie naar keuze
–       ¼ kopje fijne parmezaanse kaas
–       halve citroen en wat rasp van de schil
–       handje fijn gemalen rozemarijn
–       snuf zeezout en peper

En zo doe je het:
Gek op kaas? Dan zit je met deze variant wel goed.  Verhit als eerste de olie in een pan, voeg hier de maïskorrels en fijngemalen rozemarijn aan toe. Meng daarnaast de halve citroen met een kwart kopje Parmezaanse kaas en sprenkel hier wat geraspte citroenschil doorheen. Is de popcorn inmiddels gepoft? Laat deze dan eerst afkoelen alvorens je hier je zelfgemaakte cheesy mengsel doorheen gooit. Voor de liefhebber: nog een snufje zeezout en peper erbij en mixen maar die handel!

Chocolade popcorn
Men neme (voor 2 personen):
–       half kopje maiskorrels
–       1 eetlepel olie naar keuze
–       halve reep (pure) chocolade

En zo doe je het:
Pof de popcorn zoals eerder beschreven. Smelt daarnaast een halve reep pure chocolade (ik ging voor de 86% cacao) au bain-marie. Dit houdt in dat je de chocolade in een kommetje boven een pan met kokend water laat smelten. Als het goed vloeibaar is geworden meng je de gesmolten chocolade door de popcorn en laat het een tijdje staan zodat de chocola hard kan worden, we willen natuurlijk geen vieze handen! Met de chocolade kun je dus zelf variëren! Hou je niet zo van puur? Dan is witte choco of melkchocolade ook een optie, wel is het zo dat hoe puurder je gaat, hoe meer healthy je popcorn is.

Pinda-honing popcorn
Men neme (voor 2 personen):
–       half kopje maiskorrels
–       1 eetlepel olie naar keuze
–       ¼ kopje honing
–       half kopje pindakaas
–       kopje pinda’s

En zo doe je het:
Pof de popcorn samen met een kopje pinda’s in een pan. Smelt in een steelpannetje een 1/4 kopje honing,  roer hier een half kopje pindakaas dooreen. Als het een vloeibare substantie is geworden haal dan het pannetje van het vuur en giet het pindakaas mengsel door de popcorn. Voilà: een zoete, crunchy popcorn die peanuts te maken is!

Spicy popcorn
Men neme (voor 2 personen):
–      half kopje maiskorrels
–       1 eetlepel olie naar keuze
–       halve theelepel chilipoeder
–       halve limoen en geraspte schil
–       snuf zeezout en cayenne peper

En zo doe je het:
Deze Mexicaanse popcorn variant is echt voor de dappere boys en girls onder ons. Pittig! Meng een halve theelepel chilipoeder met het sap van een halve limoen en wat rasp van de schil. Nadat de popcorn gepoft is, meng je het spicy mengsel er doorheen. Buen apetito, amigo’s!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Pinda-honing popcorn Spicy popcorn Chocolade popcorn Pimp it, die popcorn!
Dit recept is geschreven op 08-02-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member