×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5 or less

Penne al funghi uit de oven met 5 ingrediënten

Deze penne al funghi uit de oven met 5 ingrediënten is een absolute aanrader. Het is een cheesy pasta met kastanjechampignons en vegetarische kipstukjes die al in 30 minuten op tafel staat. Maken dus die penne al funghi!

Achtergrond Penne

Voor wie het weet. Penne is een vorm van pasta die bestaat uit langwerpige buisjes die meestal schuin zijn afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden. Penne wordt normaliter met een tomaten of vleessaus gegeten. Penne is de meervoudsvorm van het Italiaanse woord penna, dat in het Latijn “veer” betekent. Bij penne rigate is de buitenkant geribbeld, bij penne lisce is de buitenkant glad. Deze penne rigate wordt industrieel geperst onder een druk van 100 bar.

Meer pasta

Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid (pasta secca all’uovo)), en pasta fresca (verse pasta). Pasta kan zowel in warme gerechten als in koude gerechten zoals pastasalade gebruikt worden. Pasta is een deegproduct dat op allerlei manieren in allerlei vormen gefabriceerd wordt. Het deeg kan tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden (spaghetti, tagliatelle). Het kan ook met een machine door vormpjes geperst worden (macaroni, fusilli en penne).

Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin machinaal of met de hand tot ravioli of tortellini (taartjes) gerold worden. Een aantal soorten pasta kennen naast een gladde versie (pasta liscia) ook een geribbelde uitvoering (pasta rigata) om saus beter vast te kunnen houden.

Liever pizza al funghi? No problemo, die vind je hier.

Wil je liever andere pasta-recepten van ons zien? Dat kan hier

Meer in inspiratie opdoen? Kijk hier op ons YouTube-kanaal

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 22-03-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member