×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Borrelhapjes

Ovengedroogde tomaatjes

Door een makkelijke pasta en zelfs op je pannenkoek en door koekjes, zongedroogde tomaatjes zijn in zoveel gerechten smakelijk! Helaas leven we niet in een klimaat met veel zonovergoten dagen (ah, vita Italiana), dus grijpen we snel naar een potje in de supermarkt. Dat hoeft niet! Want we kunnen ze welliswaar niet zelf drogen in de zon, maar wél in de oven.

Oké, deze ovengedroogde tomaatjes smaken natuurlijk anders dan zongedroogde tomaatjes, maar ze zijn zeker niet minder lekker.

Je hebt ze echt zo gemaakt. Een gevalletje supersimpel, want je zet ze in de oven en hoeft er amper naar om te kijken. In een pot zijn deze ovengedroogde tomaatjes een paar weken houdbaar, dus ideaal om meteen een hele lading  te drogen als voorraad. Komt -ie!

Enjoy!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Wil je zeker weten dat je pot goed schoon is zodat je je tomaatjes zo lang mogelijk kunt bewaren? Doe ‘m dan 10 minuten in een pannetje met kokend water.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 30-03-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member