×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Vega

Lovely lasagne

Klaar voor een flinke portie comfort food eerste klas? Deze lasagne is één van m’n all time favourites. Rijk, veel smaken en bomvol kaas. Ik schrok me rot toen ik gisteravond ineens besefte dat deze heerlijkheid nog op CLF ontbrak. Dat kan dus niet, hè. Daarom ben ik meteen aan het bakken geslagen.

Is jouw lasagne nou snel te vochtig of waterig? Hier wat tips:

TIP 1: Zorg dat je altijd alle groenten eerst goed bakt, voordat ze in de lasagneschaal gaan. Laat ze dus lekker lang stoven in de oven/koekenpan, zodat er al veel vocht uit is, voordat je schaal de oven in gaat.
TIP 2: Lasagnebladen nemen vocht op. Probeer dus drie laagjes lasagnebladen te gebruiken in je bouwsel.
TIP 3: Laat de tomatensaus lang genoeg doorpruttelen op het vuur, zodat deze echt wat ingedikt is voordat -ie de oven in gaat. Is een kwartier te kort, ga dan voor twintig minuten.
TIP 4: Laat de lasagne nog een kwartiertje staan voordat je ‘m aansnijdt. Doordat het maal even rust, wordt de saus wat minder waterig.

Ooohja, wist je dat het lasagne is en geen lasagna? Daar ben ik ook pas net achter. Lasagna is één zo’n blad/vel, lasagne is het meervoud daarvan. Dat je ‘t even weet!

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 20-10-2011

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member