Kom vol easy gnocchi

Mijn lieve vriendinnetje Mieke noemt zichzelf geen keukenprinses en vroeg me gisteren om wat supersimpele, supersnelle iedereen-kan-dit-gerechten online te knallen. Mieke-proof, noemt ze dat. Nou, ik heb al eens een supersimpel pastaatje online gezet, hierbij nog zo’n gigamakkelijke jongen!

Gnocchi

De vergeten koolhydraat: gnocchi!

Men ziet hierboven een kom vol gnocchi (spreek je uit als njokkie, al vinden Elise en ik onszelf heel grappig door het constant gnootsjies te noemen, HAHA! Eh, nou ja, had je bij moeten zijn). Ik vind gnocchi ‘de vergeten koolhydraat’.Je hoort toch altijd over ‘de vergeten groente’ als ze het over pastinaak en zo hebben? Nou, gnocchi is ook te onbekend wat mijn betreft. Je kunt deze aardappelbolletjes zelf maken, maar omdat ik hierboven beloofd heb een supersnel Mieke-proof gerecht te plaatsen, doen we ‘t met kant-en-klare gnocchi’s. Een vegavariant, omdat ik weet dat Mieke net als ik weinig vlees eet. Okay, komt ie.

Men neme (voor twee personen):
– 1 pak gnocchi. Die koop je gewoon bij de Albert Heijn, onderin bij de gedroogde pasta. Hier in Leiden bij de Hoogvliet (kent iemand anders dat ook, de Hoogvliet?) hebben ze deze lekkere aardappelballetjes ook. Ze zijn zoveel lekkerder dan krieltjes!
– Een half bakje of flinke handvol peulen, of een flinke handvol sperziebonen (peulen zijn fijner, omdat ze makkelijker te bakken zijn)
– 3 tomaten
– Een halve broccoli
– Wat zachte geitenkaas (ik neem een verpakking Président met van die schijfjes, dat zijn er zes volgens mij, zie koeling supermarkt)
– Een scheut goeie olijfolie en olijfolie om in te bakken
– Peper en zout
– Gedroogde Italiaanse kruiden
– Eventueel een handvol zwarte olijven zonder pit

En zo doe je het:
– Zet een pan vol water op het vuur en zodra het kookt, doe je er het hele pak gnocchi en wat zout bij
– Houd de gnocchi in de gaten, drijven je balletjes aan de oppervlakte (al na zo’n twee minuten)? Giet dan de hele handel in een vergiet!
– Spoel je gnocchi af met koud water en laat even staan zodat ze uitlekken in je vergiet.
– Was je sperziebonen, maak ze schoon en en halveer ze. Bij peultjes is alleen wassen nodig.
– Was je broccoli en snijd ‘m in kleine roosjes.
– Verhit olijfolie in een pan (zet het vuur niet te hoog) en doe hier de broccoli in.
– Voeg na een minuutje de peulen of bonen toe (peulen vind ik makkelijker bakken, omdat ze plat zijn en dus altijd gaar zijn vanbinnen).
– Houd je groentebaksel in de gaten, roer het af en toe om en begin ondertussen met je tomaten in partjes snijden, ik snijd iedere tomaat in acht partjes.
– Zijn je groenten klaar (prik even met een vork in je broccoli om te checken of -ie niet meer hard is)? Kieper dan de hele paninhoud om in een grote schaal.
– Voeg bij deze schaal ook de tomatenpartjes. Strooi er flink wat gedroogde Italiaanse kruiden over, flink wat zwarte peper en een beetje zout.
– Doe opnieuw olie in je koekenpan, laat warm worden en doe de uitgelekte gnocchi hierin. Bak zo’n drie minuutjes en doe dan de gnocchi in de kom erbij.
– Verstrooi de zachte geitenkaas erover en roer goed door zodat het een soort witte saus wordt die door je hele gerecht zit.
– Als je het lekker vind, kun je er ook nog wat olijven doorheen doen.

Gnocchi

Dit zit er deze keer in de gnocchi-pot. Maar houd je van olijven? Courgette? Aubergine? Het kan allemaal!

Voila! Wedden dat je maar twintig bezig bent geweest? En het is zo lekker! Ik eet bijna iedere week wel een keer gnocchi, in verschillende varianten. Ik ken ook een lekkere gnocchi-overschotel, die komt ook nog een keer online.

Ingewikkeld (1 t/m 5): ✯ 
Duur:20 minuten

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Yvonne -

Super lekker en ik maak dit geregeld. Om toch nog beetje gezond te houden vervang ik de geitenkaas voor hüttenkäse.

Eef -

Super lekker! Een echte aanrader!

Nina -

Oh, wat leuk om te horen! Thanks Carmel!

Carmel -

Net gegeten, resultaat: Meneer en ik zaten te smullen! Snel klaar, op de gnoosies na retegezond, maar bovenal: HEERLIJK! thnx voor de tip 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube