Kokosrepen met 3 ingrediënten

Vandaag maken wij een makkelijke, lekkere en verantwoorde snack! Deze no-bake kokosrepen maak je namelijk met slechts 3 ingrediënten: kokosrasp, kokosolie en honing. We hebben er een héél klein beetje pure chocolade aan toegevoegd om ze af te maken, maar dit kun je ook prima weglaten. It's up to you! 

Kokosrepen met 3 ingrediënten
 • 12 repen
 • 10 min. bereiding
 • 1 uur opstijven
Ingredienten - Ingredienten +
 • Men neme:
 • 250 ml kokosolie
 • 350 g kokosrasp
 • 150 ml honing
 • 50 g pure chocolade (optioneel)

Het maken van de kokosrepen gaat supersnel, want het is slechts een kwestie van alles in een keukenmachine doen en laten opstijven in een bakblik. Hier moet je even geduld voor hebben, maar dan heb je wel héle lekkere verantwoorde repen in je koelkast liggen. Ideaal als gezonder tussendoortje, of als je gewoon zin hebt in iets lekkers. Laten we beginnen!

En zo doe je het:

 • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
 • Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
 • Doe de kokosrasp, de kokosolie, de honing en eventueel een snufje zout in een keukenmachine en meng tot een egale massa.
 • Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk het goed aan.
 • Zet de bakvorm ongeveer een uur in de koelkast om op te stijven.
 • Voor de chocolade drizzle smelt je de pure chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje kokend water) en drizzle je het over de bakvorm. Zet hem weer even in de koelkast tot de chocolade helemaal is uitgehard.
 • Snijd er nu 12 repen van en bewaar ze in de koelkast.

Bewaartip: Je kunt deze repen een paar dagen in de koelkast bewaren!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

kokos bars voor het mengen CHICKSLOVEFOOD
kokos bars na het mengen CHICKSLOVEFOOD
kokosbars in bakblik CHICKSLOVEFOOD
kokos bars gesneden CHICKSLOVEFOOD
kokosbars-3ingredienten2-chickslovefood

22 reacties

Michelle -

Wauw…. Klinkt goed. Ik heb het advies van mijn voedingsdeskundige gekregen om per maaltijd een eetlepel kokosolie te eten, dan zou dit een mooie uitkomst zijn (gebruik k alleen de kokosrasp en olie)

Joyce -

Hoi,
Zag dit recept voorbij komen en wilde dit gaan maken. Aangezien het inderdaad niet heel gezond is en ik niet in 3 dagen dit hele stuk op wil eten vraag ik mij af of ik het ook in kan vriezen ? Groetjes

suzanne -

Hi Joyce, leuk dat je de kokosrepen gaat maken! Ze zijn ook zeker geschikt om in te vriezen, je kan ze dan zeker een maand bewaren! Groetjes, Suzanne – Chickslovefood.com

Ellemieke -

Erg enthousiast over dit recept, want makkelijk, snel en lekker!

Maar verantwoord en gezond? Nee, dat niet echt.

Omdat ik heel bewust bezig ben met mijn voeding, houd ik altijd macro’s bij van alle gerechten die ik maak. Ik schrok erg van de macro’s van dit recept!

1 reep volgens dit recept bevat dus al 457 kcal, 42.4 gr vet en slechts 2.8 gr eiwitten. Koolhydraatarm met 14.9 gr, dat dan weer wel.
Maar, ter vergelijking, een volledige Snickers reep (50 gr) bevat 242 kcal, 11.4 gr vet, 4.3 gr eiwit en 30.1 gr koolhydraten.

Ondanks dat het ander soort vetten zijn, weegt dit niet op tegen de macro verhoudingen van de andere voedingsstoffen.

Dus… misschien zou kleine disclaimer bij de ‘gezonde’ baksels wel welkom zijn 😉

annemargreet -

Hi Ellemieke. We tellen zelf geen calorieën, maar letten er vooral op dat we pure ingrediënten gebruiken. Maar het is natuurlijk aan jou om te bepalen of het ook in jouw eetpatroon past. 😉 Groetjes, Anne-Margreet

Natalie -

Hoi, wat voor keukenmachine gebruiken jullie? Ik heb nl een blender en daar is t lastig uit te krijgen achteraf (en schoonmaakstress:-)

annemargreet -

Hi Natalie. Je kunt hier inderdaad het beste een keukenmachine voor gebruiken. Wij zijn fan van de Tefal DoubleForce! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Tineke -

Vandaag de kokosrepen gemaakt! Ik gebruik regelmatig kokosolie, kokos, maar eet ook noten, avocado ect. Allemaal calorieënbommetjes en toch val ik af, voel ik me fitter nu ik alles zelf maak en oa deze ingrediënten ook gebruik. Alles met mate natuurlijk.
Ik heb echt genoten van eerst een halve reep, om te smullen!

annemargreet -

Hi Tineke. Wat goed om te horen. Geniet ervan! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Eya -

Helemaal eens met Sanne: dit is echt niet gezond! Honing bevat vrijwel alleen maar suiker, kokosolie is puur vet.

Helma -

Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker geworden hoor 😊

Trudie -

Ik lees er misschien overheen maar ik zie geen hoeveelheden van de ingrediënten. Zou ze graag weten. 🙂

annemargreet -

Hi Trudie. Natuurlijk, dat is wel zo handig! Als je op desktop kijkt dan zie je aan de rechterkant van je scherm staan, en als je op mobiel kijkt moet je even op ‘+ ingrediënten’ klikken. Succes! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Pascal -

Mmm klinkt goed en gezondere tussendoortjes is altijd een goed plan😋

Patrick -

Ik had even uitgeteld hoeveel calorieën er dan in 1 reep zitten, welgeteld 410 calorieën per reep 😨 Dus ik vond ze niet zo verantwoordelijk als je maar 2000 calorieën per dag mag eten.

annemargreet -

Hi Patrick. Dankjewel voor je bericht! We tellen zelf geen calorieën omdat dat niet onze definitie van wat gezond is bepaalt. 😉 In onze ogen zijn deze repen gezonder dan kant-en-klare repen uit de supermarkt, omdat je ze zelf maakt met pure ingrediënten. Maar iedereen mag dat natuurlijk voor zichzelf bepalen! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Sanne -

Ziet er lekker uit, maar ik wil toch even zeggen dat het bepaald geen gezond tussendoortje is. Kokosolie/vet is ‘t enige plantaardige vet dat net als dierlijke vetten veel verzadigde vetzuren heeft. Ik vind het dus meer richting een Sinner Sunday gaan!

Pascal -

Wat is een goed alternatief?

Petra -

Dag dames, een lekker receptje weer! Als voedingswetenschapper wil ik echter toch even kwijt dat ik de termen verantwoord en gezond niet bij dit recept vind passen. Kokosolie kan in sommige gerechten qua smaak zeker de voorkeur hebben, maar het is geen gezonde keuze. Kokosolie bestaat namelijk voor 82% uit verzadigde vetten. Van dat type vetten weten we heel goed dat zij het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Ter vergelijking: roomboter bestaat “maar” voor 53% uit verzadigd vet. Ook in kokosrasp zit erg veel van dit type vet (57%), en dan is er ook nog de grote hoeveelheid suiker uit honing (75%). Het maakt voor je lichaam eigenlijk niet uit of die suiker verpakt is als honing of als “gewone” suiker. Dan tot slot, als we deze ingrediënten bij elkaar optellen blijkt dat er 415 kcal in iedere reep zitten (en dat is nog zonder de chocolade). Ook dat laat zien dat dit, ondanks dat het ongetwijfeld érg lekker is, geen gezond of verantwoord tussendoortje is.
Begrijp me niet verkeerd, dit is zeker geen aanval op jullie – ik ben een trouwe lezer met veel van jullie boeken in de kast! Maar ik denk dat deze termen echt een heel vertekend beeld kunnen geven aan lezers die wellicht zelf minder verstand hebben van gezonde voeding.

Fijn weekend!
Groetjes, Petra

annemargreet -

Hi Petra. Dankjewel voor je reactie! We noemen deze repen bewust ‘verantwoord’ en ‘gezonder’ omdat we ze verkiezen boven kant-en-klare exemplaren uit de supermarkt. In onze ogen kun je namelijk beter weten wat er in gaat en met pure ingrediënten koken. 😉 Uiteraard mag iedereen voor zichzelf bepalen of dit binnen zijn of haar voedingspatroon past. We zijn geen voedingsdeskundigen, dus we willen niemand voorschrijven hoe ze zouden moeten eten. Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Fleur -

Zag dit recept vanmorgen langskomen op Facebook, zo makkelijk en klinkt heerlijk! Staat al in de koelkast, ben heel benieuwd! 🙂

annemargreet -

Yes, wat leuk om te horen! Waren ze lekker? Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube