×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Kerst

Healthy baking: Gingerbread koekjes

Oh, ik word zo blij van gingerbread cookies! Ik zal eerlijk bekennen dat ik ze nog nooit geproefd had voordat ik dit recept maakte, maar ze zien er gewoon zo schattig uit. Vorig jaar kreeg ik een mega gingerbread man cadeau van een vriendin en die staat nog steeds onaangebroken op mijn slaapkamer te shinen.

Maargoed, het leek me dus leuk om een keer gingerbread koekjes te maken, om ze vervolgens ook echt op te eten. Maar dan wel een healthy versie. Dus dat heb ik gedaan. En ze zijn echt lekker! De smaak lijkt een beetje op  speculaas maar dan met meer gember en de structuur is van buiten knapperig en van binnen een beetje zoals taaitaai. Ik heb dit recept trouwens als een soort van basis gebruikt, maar dan dus aangepast met gezonde ingrediënten, zodat ze lekker healthy zijn.

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“ Vind je het zonde om de koekjes op te eten? Maak dan voordat ze de oven in gaan gaatjes in het hoofdje van ieder koekje, rijg hier wanneer ze gebakken en afgekoeld zijn een lintje doorheen en je hebt home made versieringen voor in je kerstboom. Ook leuk: maak er een slinger van. Lekker old fashion! ”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 13-12-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member