×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Borrelhapjes

Groente tempura met yoghurt-knoflookdip

Soms ga je uit eten, bestel je iets wat je nog nooit eerder gegeten hebt, en blijkt het verrassend lekker. Deze groente tempura met yoghurt-knoflookdip is zo’n voorbeeld. Knapperige groenten en een heerlijk dipje, dat moest thuis ook een keer worden uitgeprobeerd! Deze lekkere snack is perfect voor een zaterdagavond, weer eens wat anders dan chips of chocola ;-).

Tempurabeslag is niet heel moeilijk om te maken, de truc is dat je ijswater gebruikt (écht heel koud) en het beslag niet te luchtig klopt. Klontjes mogen zowaar! Je kunt trouwens eindeloos variëren met groenten, je hoeft je niet perse te houden aan de groenten die we voor dit recept hebben gebruikt :).

TIP: Je houdt eiwitten over. Weet je niet wat je hiermee moet doen? Wat dacht je van deze verantwoorde  hazelnootschuimgebakjes?  Of maak zelf meringues, ook altijd lekker!

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Om ijskoud water te krijgen, kun je het best de benodigde hoeveelheid water een tijdje in de ijskast zetten met wat ijsklontjes erin. Meet het daarna opnieuw af (als de ijsklontjes smelten krijg je ook meer water) en voeg toe aan het beslag.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 02-04-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member