Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Vega

Gestoomde spruitjes met spelt en doperwtjes

…en walnoten, kastanjechampignons en zachte geitenkaas. Maar dan wordt die titel zo lang, hè. Ik ben weer aan de kook geweest met spelt. Spelt is een graan, net zoals tarwe, rogge, rijst en maïs dat zijn. Spelt is wat makkelijker te verteren dan tarwe (goed voor je buik!) en zou wat voedzamer zijn. Ik vind het vooral gewoon lekker. Het is te koop bij iedere natuurvoedingswinkel. Kun je niet aan spelt komen? Dan kun je in dit recept couscous gebruiken, dat hebben ze bij iedere supermarkt.

De spruitjes heb ik gestoomd, om het even überhealthy te maken. Door groenten te stomen blijven er meer voedingsstoffen bewaard dan wanneer je groenten gewoon kookt. Oh ja, confession: ik vind spruitjes nog steeds niet zo superlekker. Mijn smaakpapillen zijn inmiddels goed ontwikkeld, behalve op spruitjesgebied dan. Toch vind ik deze kleine kooltjes wèl heel goed te eten in dit recept. Nou, doe je mee?

  • 2 Personen
  • 30 min

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 27-01-2012
Bekijk onze shop!