×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Vega

Gegrilde bataat (met whatever you like)

Eigenlijk is deze posting niet echt een recept, maar meer een dikke aanbeveling: eet bataat! De zoete aardappel, ook wel yam, vind ik echt een vergeten bijgerecht in Nederland. Terwijl -ie zo lekker is! Hij staat vooral vaak op Surinaamse menu’s, maar ook in Hollandse combi’s kan de zoete aardappel of bataat echt zo lekker zijn. En hij kwam natuurlijk ook langs in Elises Thanksgiving-in-Amerika-postings.

Frietjes van bataat. Ik combineer deze lekkernij übersimpel met broccoli, falafel en frisse tzatziki. Ik koop ze bij de natuurwinkel, maar Surinaamse winkels, Turkse winkels, Marokkaanse winkels en sommige supermarkten hebben ze ook gewoon. In Rotterdam aten Elise en ik heel vaak ovenplaten vol gegrilde bataat met groenten. Een traktatie! We haalden de zoete aardappelen daar bij een Turkse winkel, maar de Albert Heijn had ze ook gewoon. Vaak zitten ze in het assortiment als je buurt nogal multi culti is. Hoe zo’n zoete aardappel nou smaakt? Nou eh, ja, zoet. Echt zalig zacht en zoet. In deze posting presenteer ik de meest simpele manier om ‘m te eten.

Het recept voor verse tzatziki vind je hier.

 

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 30-01-2012

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member