×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Video

Espresso Martini

Gesponsord – Espresso Martini recept voor zelf maken van deze cocktail? Dit is echt één van onze favoriete cocktails, hij ziet er ook gewoon zo feestelijk uit! Leuk om bij het kerstdiner naast het dessert te serveren. De volle, ietwat zoete Forza bonen van L’OR Espresso zijn perfect voor in je Espresso Martini. Hoe je deze cocktail zelf in een handomdraai maakt, laten we je zien in de video.

Achtergrond

De Espresso Martini is een koude, naar koffie smakende cocktail met wodka, espresso, koffielikeur en suikersiroop. Het is geen echte martini aangezien het gin noch vermout bevat, maar is een van de vele drankjes die het begrip ‘martini’ in de naam dragen. Het oorspronkelijke recept gaat uit van gelijke delen vanilla-wodka en Kahlúa, één shot espresso en biologische suiker in plaats van suikersiroop. De verse espresso zorgt voor het smelten van de suiker, wat resulteerde in een sterkere versie van de cocktail dan wanneer er suikersiroop gebruikt wordt.

Herkomst

Er bestaan meerdere verklaringen voor het ontstaan van het Espresso Martini recept. Een van de gebruikelijkste claims is dat de cocktail werd uitgevonden door Dick Bradsell in de late jaren 1980, toen in de Freds Club in Londen een jonge vrouw vroeg om iets wat haar zou “wakker maken en daarna verneuken” (Wake me up, and then fuck me up). Bradsell heeft dit verhaal bevestigd in een veel verspreide video. Ook zijn er uitspraken van Bradsell bekend over de omstandigheden waarin het drankje is uitgevonden: “De koffiemachine in Soho Brasseries stond direct naast de bar waar ik mijn drankjes serveerde. Het was een nachtmerrie, want er lag overal koffiedik, dus koffie zat steeds in mijn gedachten. En destijds ging het altijd over wodka – dat was het enige wat iedereen dronk.”

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Geen cocktailshaker? Doe alle ingrediënten in een afsluitbare beker en schud dit even goed!”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 20-12-2019

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member