×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Sinner Sunday

Dame noir

Denk je nu: wat is dat nou, een dame noir? Kijk, een dame blanche ken je vast wel: een echte klassieker. Een toetje dat vroeger standaard op de menukaart van elk eetcafé of restaurant prijkte: vanille-ijsbolletjes die worden geserveerd met warme chocoladesaus erover. Heerlijk! Nou, de dame noir is bijna hetzelfde, maar dan met bolletjes chocolade-ijs en een saus van witte chocola. Lekker? Heerlijk! Dit moet je gewoon even proeven. Moeilijk? Welnee, binnen 10 minuten heb je dit geweldig lekkere dessert op tafel staan. Ga jij ‘t maken vanavond?

Het duurt iets langer voordat je van deze dame blanche ijstaart met notenkaramel kunt genieten (hij moet namelijk 4 uur in de vriezer staan), maar hij is het wachten zeker waard. Is zo’n dame noir of taart je iets teveel van het goede? (Zou kunnen hè?) Dan zijn deze 3 ijskoffies misschien wel wat voor jou.

Houd je wel van snel klaar zijn in de keuken? Dan is Het quick dinners-kookboek jouw ding, hier staat geen dame noir in, maar wél allemaal avondmaaltijden die in 10, 20 of 30 minuten op tafel staan. Fijn toch?

 

 

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 26-03-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member