Crunchy mozzarella sticks

Gesponsord – Zin in een lekkere borrelhap? Hebben we voor je! Deze ontzettend fijne mozzarella sticks maakten we toen we met het hele team samen waren en ja hoor… ze gingen op tot de laatste kruimel!

mozzarella brinta

Imagine een heerlijk crunchy laagje van buiten dankzij de nieuwe oergranen van Brinta oftewel een combi van rogge, haver, gerst, tarwe en speltvlokken en een smeuïge substantie van binnen. You’re welcome!

Men neme (voor zo’n 12 sticks):
– 200 gram bloem
– 2 eieren
– 200 gram Brinta Oergranen (zonder toegevoegde suikers)
– 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
– 2 bollen mozzarella
– peper en zout

En zo doe je het:
– Leg de bollen mozzarella een half uur voor gebruik in de vriezer.
– Maal de oergranen in een keukenmachine tot een grof meel en voeg 2 eetlepels Italiaanse kruiden toe.
– Zet drie diepe borden klaar. Eentje met de bloem, eentje met 2 eieren losgeklopt en eentje met de oergranen plus een beetje peper en zout.
– Snijd de mozzarella in reepjes.
– Haal nu een voor een de reepjes achtereenvolgens door de bloem, door het losgeklopte ei en tenslotte door de oergranen.
– Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje olie.
– Doe de sticks (waarschijnlijk in twee etappes) in de koekenpan en bak ze om en om in enkele minuten crunchy en bruin.

Klaar zijn je home made mozzarella sticks!

Duur: 30 minuten

**KOOP NÚ ONS DERDE KOOKBOEK: HET MEAL PLANNING-KOOKBOEK **

ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX-KOOKBOEK, KOOP JE HIER!
ONS EERSTE BOEK: HET 5 OR LESS-KOOKBOEK, KOOP JE HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

Deze posting is gesponsord. Lees hier onze disclaimer. 

brinta weegschaal
brinta en Italiaanse kruiden
brinta bloem ei

gesneden mozzarella

mozzarella sticks plank

mozzarella sticks pan

mozzarella sticks bord

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

13 reacties

Charlotte -

Hi zijn de sticks later eventueel nog ene keer warm te maken? Ik wil ze meenemen voor tijdens een tapas diner met vriendinnen. Alleen wel van te voren vast maken.

Tnx

Annemargreet -

Hi Charlotte. Misschien kun je ze wel al maken, maar niet bakken en dan tijdens het diner snel in de pan doen. 😉 Dan zijn ze het lekkerst! Geniet ervan! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Janine -

Dit klinkt zó lekker, moet ik echt eens gaan proberen

Jasper -

No thanks betekend letterlijk: Nee bedankt. Dit word vaak gezegd wanneer iets onsmakelijk is. Volgens mij is dat niet helemaal de boodschap die jullie over willen brengen?

Annemargreet -

Hi Jasper. Je hebt gelijk, dankjewel voor je feedback! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood

Robbert -

Ziet er lekker uit. Toch heb ik wel een vraag. Ze verkopen vaak een zakje met meerdere stukjes mozarella. Hoe groot moeten de bolletjes zijn waar jullie het over hebben? Zijn die bolletjes in een zakje groot genoeg, of moet je van meerdere kleine een grote kneden? Of in andere woorden: als ik 12 sticks wil maken, zoals in het bovenstaande voorbeeld, hoeveel gram mozarella heb ik dan ongeveer nodig???

Annemargreet -

Hi Robbert! We gebruikten twee ‘standaard’ bollen mozzarella van 125 gram, in totaal 250 gram dus. Die kun je vinden in de schappen van iedere supermarkt. Hier kun je 2 x 6 sticks uit halen. Succes! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood

Britt -

Hmm, ik moet zeggen dat ik helemaal niet zo’n kaasfan ben, maar nu ik dit recept zo zie begin ik er toch wel zin in te krijgen, misschien toch maar eens proberen!

Christine -

Ik vraag me een beetje af waarom er ‘No thanks!’ bij dit recept staat? Nu lijkt het net alsof jullie er stiekem helemaal geen trek in hebben 😛

Naomi -

Ik heb zoiets al wel eens gemaakt, maar toen had ik de mozarella niet eerst in de vriezer gedaan! Ga dit recept ook eens proberen.

x

Annemargreet -

Hi Naomi. Zeker doen, dat werkt namelijk heel goed! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood

Malou | Blonde Blossom -

Hmmm ik ben dol op mozzarella! Ik kan me dit nog niet helemaal voorstellen (want in mijn hoofd zijn de granen zoet, belachelijk natuurlijk) maar het ziet er geweldig uit! Mochten jullie het leuk vinden: ik heb vandaag een variatie op jullie cupcakes met maanzaad en citroen op mijn blog! Malou x

Annemargreet -

Hi Malou! Wat leuk om te horen! Ontbijtgranen kunnen inderdaad ook lekker hartig zijn op deze manier. 😉 Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube