×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Supersnel

Choco boekweit bites

Makkelijk, glutenvrij, zuivelvrij, clean, vrij van suikers en andere toevoegingen. Ja, jullie kennen het rijtje inmiddels wel, wat betekent: het is weer verantwoord snacken time! Vandaag doen we dat met bites van gepofte boekweit en rauwe cacao. Deze crispy snacks zijn perfect op momenten van een zoete craving.

Smullen met dit gezonde tussendoortje!

Moge het duidelijk zijn dat chocolade onze guilty pleasure is. En hurray, cacao is nog een superfood ook! Eerder schreven we al over de gezondheidsvoordelen van cacao.  Naast cacao gebruiken we gepofte boekweit. Boekweit is booming. Deze glutenvrije korrels zijn rijk aan koolhydraten, vezels, B-vitamines en verschillende mineralen. Omdat ze gepoft zijn, maken ze de koekjes heerlijk luchtig en krokant. Oké, genoeg gepraat over all the good stuff in deze bites. Naast dat ze gezond zijn, zijn ze namelijk vooral héél erg smaakvol. Allez, aan de slag voor deze lekkere dingen!

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Je kunt de gepofte boekweit in dit recept ook vervangen door gepofte rijst of quinoa korrels (deze zijn ook vrij van gluten). Ben je veganistisch of eet je om een andere reden geen honing? Honing is vervangbaar door onder andere rijststroop, agavesiroop, dadelstroop en ahornsiroop.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 28-06-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member