Best wel gezonde quesadilla’s

Quesadilla. Een mooi woord voor Mexicaanse pannenkoek. Of tosti. Of zoiets. Een ieder geval twee tortilla’s op elkaar geperst met (in de originele variant) heul veul gesmolten kaas ertussen. En dan vooral ook heel veel verschillende soorten. Vreselijk lekker! En ook vreselijk niet skinny. Daarom presenteer ik u met trots mijn eigen variant: de best wel gezonde quesadilla. Met zelfgemaakte guacamole, dat natuurlijk ook.

Quesadilla

Portie Quesadilla. Met guacamole. Zeg daar maar eens nee tegen als het voor je neus wordt gezet. Maar waarom zou je ook, het is gezond!

Het proeft als fastfood, maar het is behoorlijk gezond door de tonnen aan groenten en de beperkte hoeveelheid vet. Komt -ie!


Men neme (voor twee personen):
– twee volkoren tortilla’s (bij de natuurwinkel te krijgen, maar ook gewoon bij de grotere supermarkt)
– twee afgestreken eetlepels crème fraîche. Ik heb gewone gebruikt, als je helemaal skinny wilt zijn kun je de light variant nemen, maar ik ga graag voor zo puur mogelijk en in deze beperkte hoeveelheid kan normale crème fraîche echt geen kwaad. En bij de kaas gaan we dadelijk ook al voor mager :).
– een kwart van een grote, rode paprika, in hele dunne plakjes gesneden.
– een grote tomaat, in hele dunne plakjes gesneden
– een eetlepel maïs (liever uit een potje dan uit een blikje. In het aluminium van het blikje zitten stoffen die niet goed voor je kunnen zijn)
– een halve rode ui, in hele dunne ringen gesneden
– een handje vol verse, platte, peterselieblaadjes
– twee handjes 30 + kaas
– versgemalen zwarte peper

Voor de guacamole:
Ja, deze ga je dus heus wel zelf maken. Het is net zo snel als het smeren van een boterham met pindakaas, en veel lekkerder dan de conserveermiddel-guacamole uit de supermarkt.
– een rijpe avocado
– een teentje knoflook, in hele kleine stukjes gesneden
– een heel klein rood uitje, of de helft van een gewone rode ui, versnipperd
– een kwart van een rode peper, in hele kleine stukjes gesneden
– een halve citroen
– peper en zout

Guacamole

Zie hier alle ingrediënten voor de guacamole in de mix.

En zo doe je het:
– Maak eerst de guacamole. Prak de avocado fijn en mix de knoflook, het gesnipperde uitje en de rode peper erdoor. Knijp de halve citroen erboven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Guacamole

Klaar is Kees. Weinig werk, gruwelijk lekker resultaat.

– Nu maak je je quesadilla’s. Bestrijk een tortilla met een eetlepel crème fraîche.
– Strooi hier vervolgens een handje 30+ kaas over uit.
– Beleg de tortilla nu met alle groentjes die je heel dun hebt gesneden. Laagje voor laagje. Eindig met de peterselie.

Quesadilla

Zo ziet de onderste tortilla eruit, voordat je 'm aftopt met een handje kaas en zwarte peper. Wie niet ziet dat dit gezond is, is niet in orde.

– Bestrooi met het tweede handje 30 + kaas.
– Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
– Bestrijk de tweede tortilla met een eetlepel crème fraîche, draai ‘m om, plaats ‘m op je groentenstapeltje en druk voorzichtig aan.
– Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur, totdat de bodem warm is.
– Leg hier je quesedilla voorzichtig in. Verwarm ongeveer 1,5 minuut aan een kant, druk af en toe even goed aan.
– Keer vervolgens het geheel om met behulp van een groot bord, zodat je dus ook de andere kant 1,5 minuut kan verwarmen.

Quesadilla

En de tweede erop. Zo gaat -ie dus de pan in.

– Als het goed is zijn nu beide kanten mooi bruin en is de kaas in het midden gesmolten. Laat ‘m ietsje langer liggen als je nog niet helemaal tevreden bent, maar pas op dat je quesadilla niet aankoekt.

Quesadilla

En mooi bruin de pan uit! Druk hem nu nog even lekker aan, en stop uitgevallen stukjes groenten er nog tussen.

– Druk alles nog even lekker aan, snijd de quesadilla in punten, en serveer twee kwarten per persoon. Samen met een flinke dot guacamole en een lekkere salade (belangrijk!) is dit een volwaardige maaltijd. Enjoy!

Een tortilla, en dus twee quesadilla-punten per persoon weinig? Nee, hoor! De guacamole vult ook behoorlijk en als je er flink wat salade bij eet, zit jij echt wel snor. En jouw buik vol.

TIP: Natuurlijk kun je alles tussen de twee tortilla’s duwen wat jij lekker vindt. Andere groenten, andere kaas… Doe wat jij lekker vindt en maak de restjes in je koelkast op!

Ingewikkeld (1 t/m 5):
Duur: 30 minuten

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOTO’S OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Quesadilla

Goed dan, nog één plaatje. Gewoon omdat -ie zo lekker is.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

5 reacties

Robin -

“Een ieder geval” of “in ieder geval”? 😉

Corry -

ik heb ze ook voor het eerst gemaakt
voor mijn man gaat voor pittig besmeerd met sambal
Alleen vind ik het omdraaien moeilijk de laatste kwam ik er op maak ze aan 4 kanten met een cocktailprikker vast en dat ging super

Isa -

ik heb dit net gekookt voor mijn ouders, het is zo ontzettend lekker! Ik had het al eens gemaakt zonder crème fraîche, maar dit is echt een heerlijke toevoeging! thankss x

Lisanne -

Hartstikke lekker recept! Gaan we zeker vaker maken! Hebben overigens de tortilla’s in de grill-pan gebakken. Lekker knapperig en ziet er ook nog eens leuk uit!

Lara M -

Ik heb vandaag toevallig nog volkorenwraps gekocht uit de supermarkt en ik had ook nog een rijpe avocado liggen die binnen nu en 2 dagen op moet dus morgen ga ik lekker aan de slag:D

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube