×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Sinner Sunday

Baklava

Je hebt het misschien wel eens als toetje bij een Grieks of Turks restaurant in Nederland gegeten: baklava. Je hebt er enigszins sterke tanden voor nodig want echt, dit is zó’n suikerbom dat je tanden er bijna uitvallen ;). Perfect dus voor de wekelijkse Sinner Sunday! Warning: dit recept hoort tot de zoetste, stroperigste sinners die we ooit hebben gemaakt. Zo. Slecht. En daarom ook zó lekker!

 

Baklava is een zoetigheid uit de Balkan en het Midden Oosten die vaak wordt geserveerd naast de thee, of dus gewoon als toetje. Het bestaat uit eindeloos veel laagjes filodeeg met pistachenootjes ertussen. En natuurlijk, om het helemaal af te maken, suikersiroop. Tijd om deze lekkernij eens zelf te maken, want met maar vijf ingrediënten tover je een origineel toetje op tafel. Hierbij het recept voor baklava!

  • 1 schaal baklava
  • 1 uur, 30 minuten

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Je kunt ook een combinatie van noten gebruiken, zoals walnoten of amandelen.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 10-07-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member