×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5 or less

Stamppot van zoete aardappel en postelein

Ik heb echt veel fijne reacties gekregen op dit lekkere stamppotje met zoete aardappel en spinazie. En terecht, haha, hij is megalekker! Daarom kom ik nu met wéér een stamppot met zoete aardappel (mijn favo ingrediënt op het moment), maar dan een compleet andere variant. Ik was eigenlijk niet van plan hier echt een recept van de maken voor CLF, maar het bleek zo lekker, dat ik ‘m alsnog online zet.

Dit is gewoon een lekker herfstrecept met zoete aardappel.

In mijn pauze van werk (ik was voor Yoga Magazine aan de slag in Amsterdam) wipte ik even bij de Ekoplaza op het Waterlooplein binnen voor mijn avondeten. Ik zag daar een zakje postelein liggen en dacht: heeej, die neem ik eens mee! Ik maak namelijk nooit iets met postelein. Ken jij het? Het is een mini-bladgroente. Echt een seizoensgroente. Dunne lichte steeltjes met kleine groene blaadjes eraan. Het smaakt naar… eh tja, gewoon naar kleine blaadjes eigenlijk. Goed te doen en very healthy! Even een zoete aardappel erbij (altijd goed) en ik had m’n avondmaal al weer zo’n beetje bij elkaar. Bart was in weet-ik-veel-waar-verweggistan dus at ik alleen.

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Wat over was van de postelein heb ik in een groene smoothie gedaan de volgende dag. Lekker!”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 22-10-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member