×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

KIDS: 4x tips voor een kidsproof kerstdiner

De meeste kinderen kunnen niet echt goed stilzitten, en al helemaal niet als het te lang duurt. Dus als je met Kerst gezellig met de hele familie wil tafelen, dan kun je het beste rekening met ze houden. Want het is wel zo fijn als iedereen kan genieten van een ontspannen kerstdiner toch? Dus kun jij nog wel wat last minute tips gebruiken om je kerstdiner kindvriendelijk te maken? Check dan onderstaande tips voor een kidsproof kerstdiner.
kindvriendelijke kersttafel2b

Wie weet komen deze handige tips goed van pas, en wordt het kerstdiner zo een stuk relaxer voor zowel je kids als voor jouzelf!

1. Kidsproof menu
Misschien heb je jouw menu al lang en breed uitgedacht. Maar mocht je het nog niet helemaal weten, dan helpen we je graag. Om te beginnen: maak iets wat kinderen ook lusten. Je kunt natuurlijk gaan gourmetten, maar misschien kook jij liever een 3, 4 of 5 gangen diner? Ga dan voor kindvriendelijke gerechten of stel een speciaal kindermenu samen. Wat dacht je van een mini versie van deze sterrenpannenkoeken, of deze kerstkrans? Of deze kidsproof visnuggets met frietjes van sperziebonen. Het kiezen van een toetje is gelukkig niet zo moeilijk, want de meeste kinderen vinden alles wat zoet is lekker. Maar het is natuurlijk nog leuker als ze hun eigen toetje mogen versieren. Maak bijvoorbeeld deze gingerbread koekjes of cupcakes, en laat ze deze aan tafel versieren. Dan wordt het gegarandeerd een feest!

Handig om te weten: alle ingrediënten van deze recepten zijn goed verkrijgbaar in de supermarkt en dus nog makkelijk last minute te halen.

2. Kindvriendelijke tafelaankleding
Hoe leuk is het als je kids mee mogen helpen met het aankleden van de tafel? Laat ze bijvoorbeeld zelf placemats versieren voor op tafel: knip uit karton een grote ster of kerstboom en laat ze deze versieren. Maar ook tijdens het eten kun je je kinderen vermaken. Gebruik een tafelkleed waar je kids op mogen kleuren, leg stiften op tafel en laat ze de boel mooi versieren. De ideale manier om kinderen bezig te houden tijdens het eten.

3. Keukenhulpjes
Betrek je kids bij het kerstdiner door ze mee te laten helpen in de keuken. Geef ze een eigen schort en koksmuts en laat ze bijvoorbeeld het beslag voor de cupcakes maken. Wat zullen ze trots zijn als ze het resultaat op tafel zien staan!

4. Kidshoek
Kinderen hebben niet het geduld om het hele kerstdiner aan tafel te blijven zitten. Daarom kun je ze af en toe van tafel af laten gaan, bijvoorbeeld tussen de gangen door, zodat ze even kunnen spelen of een film kunnen kijken in een speciale kidshoek. Zo kunnen zij zich vermaken en kun jij samen met de rest van het gezelschap lekker ongestoord kletsen.

Een hele fijne (en kidsproof) Kerst!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

Cupcakes kidsproof kerstdiner2

Dit recept is geschreven op 24-12-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member