×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

KERST: 7x kerstdiner-tips

Ja foodlovers, nu de Sint is vertrokken gaan we ons weer volop richten op KERST! Jawel, de best time of the year! In de Kerst-rubriek kun je al onze recepten, kerstdiner-foto’s en andere kerst stuff vinden. En de komende weken komt er natuurlijk nog veel meer Kerst voorbij op Chickslovefood.com. Vandaag alvast 7 tips voor een vlekkeloos en perfect kerstdiner. 

De gouden kerstdiner-tip is: Keep it simple! Simpel kan ook fabulous, zie dit enige voorgerechtje met zalm en komkommer!

De gouden kerstdiner-tip is: Keep it simple! Simpel kan ook fabulous, zie dit enige voorgerechtje met zalm en komkommer!

Maak een goede planning op A4
Als je van te voren een goede planning maakt, is het halve werk gedaan. Voor hoeveel personen is het diner? Welke gerechten moeten in de oven en welke niet? Hoe lang heb je nodig voor de bereiding van elke gang? Maak een A4-tje waarop je de tijdsplanning schrijft, wat er moet worden opgewarmd, wat er als laatste bij het gerecht moet worden gedaan en hoe je de borden opmaakt. Ik teken dit echt uit, zodat ik in the heat of the moment zeker niets vergeet!


Doe een oefenronde
Ja, dit doe ik echt ieder jaar weer: een of twee weekenden voor Kerst maak ik de gerechten die ik wil serveren. Zo kan ik oefenen met de bereiding, proeven en bekijken wat er eventueel nog beter kan. Laat je partner vooral ook meeproeven, dan heb je én feedback én een blije partner (hopelijk).

Keep it simple!
Okay, je kan best gaan voor die huge kalkoen want dat lijkt je zo tof op jouw tafel, maar please ga ermee oefenen óf kies een ander menu. Ga alsjeblieft niet experimenteren een uur voor jouw kerstdiner zonder plan B. Dat is vragen om stress en drama. Keep it simple, want ook simpel kan fabulous zijn. Check de Kerst-recepten van Chickslovefood.com, dan heb je het bewijs!

Mise en place
Na je planning ga je alles maken wat je van te voren al kan maken. De dingen die op het laatst moeten gebeuren, zet je klaar. De pannen, het bestek, de glazen, alles is zoveel mogelijk gereed voordat je gasten er zijn. Want als je gasten er eenmaal zijn, is het belangrijk dat jij zelf ook ‘aanwezig’ bent en niet nog in de keuken bezig bent met snijden en schillen.

Warme gerechten
Omdat je waarschijnlijk meerdere bordjes moet opmaken, heb je hiervoor wat tijd nodig. Om te zorgen dat je warme gerecht niet afkoelt, moet je de borden waarop serveert verwarmen. Doe dit door ze even in de oven te zetten, of ze een beetje nat te maken en dan in de magnetron opwarmen.

Mooie schone borden
Zorg voordat je de borden opdient voor een theedoek of keukenpapier in de hand zodat je eventuele spetters op de randen van de borden schoon kan maken.

Genoeg goede wijn
Zorg voor een goede wijn. Mocht je kerstdiner niet okay verlopen dan kun je altijd nog wat extra wijn schenken zodat je gasten het allemaal niet meer zo erg vinden 🙂

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood
christmasDinner

Dit recept is geschreven op 09-12-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member