×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

How to: stressvrije kerst-checklist

Kerst draait natuurlijk vooral om de gezelligheid met je gezin, familie of vrienden. Maar, we snappen dat je ‘t leuk vindt om uit te pakken met een uitgebreid viergangendiner, mooie kerstkaarten en een fabulous kerstboom. Voorkom overbodige stress met deze how to: stressvrije kerst-checklist zodat je tijdens de kerstdagen zelf vooral lekker kunt genieten! En onthoud ook dat niet alles perfect hoeft te zijn. You’ve got this!

Zoek je nog wat recepten voor de finishing touch van je kerstdiner? Check dan snel de 25x populairste kerstrecepten van Chickslovefood.

1. Kerstkaarten op de post

Naar wie wil je dit jaar een kerstkaart sturen? Maak eerst een lijst met personen inclusief adressenlijst (of e-mailadressen) en ga vervolgens aan de slag met een ontwerp! Of je nu een papieren kerstkaart maakt of er eentje online ontwerpt, een persoonlijke kerstkaart is wel zo leuk! Zorg er vervolgens voor dat je de kaart ruim van tevoren op de post doet. Zo voorkom je dat-ie te laat wordt bezorgd.

2. Cadeaus inslaan

Niets is zo vervelend als last-minute cadeaustress! Maak dus op tijd een lijstje met mensen voor wie je een cadeautje wil kopen en struin het internet af voor inspiratie. Foodlovers om je heen? In onze shop vind je de allerleukste cadeaus voor foodies.

3. Afspraken maken

Check wat de (eventuele) verwachte regels zijn en sla aan het bellen, mailen, appen en datumprikken. Eerste Kerstdag ontbijt met je eigen gezin en Tweede Kerstdag brunchen met je schoonouders? Sounds like a plan! Maar zorg vooral dat Kerst leuk blijft, een burn-out is niet nodig.

4. Maak een menu

Onze favoriete stap: bedenken wat je gaat eten! Struin lekker Chickslovefood.com af en blader onze kookboeken door. Wat ga je op je eigen tafel zetten met Kerst en wat ga je meenemen naar je vrienden voor een uitgebreide borrel?

5. Kerstboom en decoraties

Time for decorations! Hoe ga jij de tafel dekken en decoreren? En heb je al een kerstboom geregeld? Inclusief heerlijke, klassieke over the top versieringen natuurlijk.

6. Bestel je boodschappen!

Heb je een abonnement bij een boodschappenbezorgdienst? Dan is dit het moment om te bestellen zodat je je boodschappen op tijd in huis hebt. Kijk ook meteen even welke producten je bij je favo bakker, slager en visboer wil halen.

7. Regel je outfit

Ook niet onbelangrijk: denk aan de ‘decoratie’ van jezelf. Heb je al je favo beauty- en make-upproducten in huis? En al een nieuwe glitterjurk geshopt? Mocht je kids hebben, dan is dit ook het moment om te kijken of ze nog een ugly Christmas-sweater in hun kast hebben liggen die nog past.

8. Glaswerk en servies

Nu je weet wat je op tafel gaat zetten tijdens het kerstdiner, kun je ook meteen kijken op welke borden je de gerechtjes gaat serveren. En heb je ook genoeg witte en/of rode wijnglazen? Het is fijn om je voorraad alvast te checken en je servies uit de verre hoekjes in je kast te halen.

9. Kookplanning

Maak een aantal dagen voor Kerst een uitgebreide kookplanning en begin alvast met de gerechten die je in de vriezer kunt bewaren. Denk aan sauzen, zelfgemaakt ijs of soepen. Dat scheelt je later een hoop werk!

We sluiten deze how to: stressvrije kerst-checklist af met de allerbelangrijkste tip:

10. Op tijd beginnen

Bekijk een dag voor Kerst je kookplanning nog een keer en maak alvast gerechten die je goed kunt bewaren. Bijvoorbeeld stoofvlees, ovenschotels, bijgerechten en garnituren. Alles wat je vandaag kunt maken: doen. Echt, je kunt al meer afvinken dan je misschien denkt! Hoe meer je vandaag af hebt, hoe meer energie je overhoudt om te genieten.

 

Dit recept is geschreven op 21-12-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member