×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Het eetdagboek van mijn peuter

Een tijdje geleden deelde ik (Nina) mijn eetdagboek van wat ik zo’n beetje eet nu ik nog borstvoeding geef, dat lees je HIER. Vandaag show ik jullie het eetgedrag van mijn peuter Mathis (2 jaar en 3 maanden). Ik vind het altijd leuk om te zien hoe andere moeders het allemaal aanpakken, met hun kiddo’s, zowel op eetgebied als op andere vlakken. Hopelijk jullie ook :).

Oké, komt -ie:

Drinken heb ik niet in dit dagboekje gezet. Hij drinkt naast ‘s ochtends havermelk de rest van de dag water, thee (op de opvang), diksap en verdund fruitsap (dan doe ik bijvoorbeeld half appelsap, half water).

Maandag
Ontbijt: Meteen na het wakker worden een fles havermelk. Hij kan prima uit een beker drinken inmiddels, maar het is een momentje bij ons in bed. Hij en die warme fles. Hij wordt wakker, loopt naar onze kamer, kruipt tussen ons in en Bart of ik gaat die fles halen in de keuken. Ik heb een gigantisch gat geknipt in een serie spenen, hij klokt het zo naar binnen. Havermelk en geen gewone melk is een beetje een overblijfsel uit zijn koemelkallergie-periode (daar was hij overheen rond zijn eerste levensjaar). Hij kan nu prima kaas en yoghurt eten, maar zo’n volle fles koemelk is somehow toch havermelk gebleven. Vandaag eet hij vervolgens pap alvorens hij naar de opvang gaat. Havermout, boekweitvlokken, havermelk, appel, rozijnen, kaneel en een beetje honing.
Tussendoor: Fruithap. Kiwi, zo lees ik op de app van het kinderdagverblijf. Meestal is het appel-peer-banaan.
Lunch: Pompoen-aardappelpuree, zo lees ik op de app van het kinderdagverblijf. Mathis eet drie keer per week ‘s middags warm, de dagen dat hij op de opvang zit. Ideaal. Hij eet vegetarisch (thuis ook), op af en toe wat vis na.
Tussendoor: Crackers met hummus, wat rauwkost en een portie yoghurt, zo lees ik wederom op de app, haha. Ik haal hem bij de opvang op met de auto en in de auto geef ik hem twee ‘snoepjes’ van Bear(gedroogd fruit is dat eigenlijk).
Diner: Omdat hij ‘s middags al warm heeft gegeten krijgt hij nu een boterham. Ditmaal met spinaziespread. Daarbij wat partjes avocado.

Dinsdag
Ontbijt: Na zijn havermelkfles wat slokken van mijn groene smoothie, wat stukjes verse mango en een boterham met pindakaas.
Tussendoor: Weer twee ‘snoepjes’, de mangovariant. Van het merk Beardus (geen reclame), dat is gewoon gedroogd fruit in een leuk rolletjes-vormpje en een grappig kaartje erbij, voor hem is dit ‘snoep’. Hij eet ook graag chocolade of echt snoep (gummybeertjes bijvoorbeeld), maar wel zo fijn dat hij dit ook accepteert, haha.
Lunch: Ik bak spinaziepannenkoeken. Ei, havermelk, volkoren speltmeel, spinazie en een snuf zout in de blender. Bakken met een beetje geraspte kaas erover en klaar is Kees. Hij eet er 1,5 op met paprikaspread erop (hij eet graag die groentespreads van Zonnatura, nope, geen reclame).
Tussendoor: Een mandarijn.
Diner: Boerenkoolstamppot met twee vissticks en appelmoes. On the side wat tomaat en paprika.

Woensdag
Ontbijt: Na zijn havermelkfles een boterham met paprikaspread.
Tussendoor: Fruithap op de opvang.
Lunch: Mexicaanse stoof met zwarte bonen, maïs en aardappel (aldus de app).
Tussendoor: Cracker met jonge kaas, cracker met hummus, rauwkost, portie yoghurt.
Diner: Hij heeft dus ‘s middags al warm gehad en krijgt nu van mij een ‘borrelplateau’ zoals we dat noemen, haha. Een bord met verschillende vakjes en daar dan per vakje lekkers in. Ditmaal rozijnen, blauwe bessen, een chocolade-eitje, een rijstwafel paprikaspread, tomaat, paprika en komkommer.

Donderdag
Ontbijt: Na zijn havermelkfles een bakje met mango en banaan.
Tussendoor: Een plak ontbijtkoek en twee Bearsnoepjes.
Lunch: Een stuk Turks brood pizza met broccoli, ui, courgette en tomaat met geraspte kaas uit de oven.
Tussendoor: Twee rijstwafels met pindakaas.
Diner: Mac ‘n Cheese uit ons kidsproof-boek. Dat is macaroni met pompoensaus.

Dit recept is geschreven op 21-03-2018

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member