×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Eetdagboek (tijdens borstvoeding)

Vandaag laat ik (Nina) weer een keertje zien wat ik zoal eet. Tijdens mijn laatste zwangerschap was ik vijftien kilo aangekomen (bij Mathis iets van twaalf). De eerste vijf waren er meteen af na de bevalling en de volgende vijf in de 6 weken erna, zonder er iets voor te doen. In tegendeel; ik at écht alles wat los en vast zat tijdens de eerste 6 levensweken van Cédric.

Dan heb ik het over hele chocoladerepen, zakken chips, drie tosti’s achter elkaar… Echt! Bizar, ik was onverzadigbaar en at heel veel ongezonde dingen. Maar ik had er lak aan. Ik besloot weer gezond te gaan doen als ik weer aankwam. En dat omslagpunt kwam twee weken geleden, dus 6 weken na mijn bevalling. Ineens was ik weer 200 gram zwaarder dan een paar dagen ervoor. En toen dus nog zo’n 5 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap.

Werk aan de winkel! Want ik wil graag weer dat mijn oude kleren mooi zitten. Ze passen nu wel, maar als ik ze zou kopen op dit moment zou ik ze idealiter een maat groter aanschaffen zeg maar, dus er moet echt nog even 5 kilo af. Ik ben weer gaan sporten (schrijf ik nog wel wat over!) en weer op mijn eten gaan letten.

Hieronder deel ik wat ik at de eerste vier dagen van mijn weer-redelijk-gezond-plan (ik ging daarna vrolijk door, maar dan wordt dit artikel zo lang, haha). Terwijl ik dus volledig borstvoeding geef trouwens, ik merk dat ik dan genoeg heb aan onderstaand.

Maandag
Ontbijt: Havermout-boekweitpap op basis van havermelk met appel rozijnen, kaneel en een beetje honing.
Tussendoor: Niks, ik zit nog vol. Wel een zwarte koffie.
Lunch: Een wok van groenterestjes; spinazie, wortel, bloemkool, broccoli, kastanjechampignons en paksoi, met sojasaus en sesamzaad. Ik eet dit op met een meegranenwrap. Daarna nog een sinaasappel.
Tussendoor: Twee rijstwafels met pindakaas en een handje ongebrande, gemengde noten. Later nog een cappuccino met havermelk.
Diner: Een salade van parelcouscous met tomaat, komkommer, paprika, rode ui, avocado bladpeterselie en feta. Als toetje een stukje pure chocolade naast m’n kamillethee.

Dinsdag
Ontbijt: Smoothie banaan, mango, bleekselderij, spinazie en golden milk powder.
Tussendoor: Een handje gemengde, ongebrande noten.
Lunch: Een spinaziepannenkoek (volkoren speltmeel, ei, havermelk, spinazie, geraspte belegen kaas) en een restje salade van gisteren. Erbij een zwarte koffie.
Tussendoor: Een mandarijn.
Diner: We bestellen bij Wagamama. Ik heb een salade van little gem sla met geroerbakte tofu, aubergine, rode paprika, groene asperges, peultjes, baby broccoli, rode ui, chili pepers, lente-uitjes en cashewnoten, met een zoete chili-dressing. Daarbij nog wat losse paksoi en bimi.

Woensdag
Ontbijt: Smoothie banaan, bleekselderij, spinazie en avocado.
Tussendoor: Een rijstwafel en een handje gemengde, ongebrande noten.
Lunch: Een salade van botersla, tomaat, paprika, augurk olijf, Griekse yoghurt en pittige falafel. Daarbij een snee geroosterd brood. Erbij een cappuccino met havermelk.
Tussendoor: Nog een cappuccino en een stuk melkchocolade karamel zeezout.
Diner: Een Turks brood-pizza. Dat wil zeggen; een half Turks brood met tomatensaus, courgette, olijf, rode ui, paprika en wat geraspte kaas. Erbij een glas rode wijn.

Donderdag
Ontbijt: Een bakje mango en banaan. Erbij een cappuccino met havermelk.
Tussendoor: Een handje ongebrande, gemengde noten.
Lunch: Nog een halve Turks brood-pizza (jup, een half brood van gisteren over), ditmaal met tomatensaus, broccoli, ui, courgette, tomaat en wat geraspte kaas.
Tussendoor: Een zwarte koffie en een handje cassave chips.
Diner: Aziatische wortelstamp.

Verder drink ik de hele dag veel water en thee en neem ik iedere dag een multivitamine voor vrouwen die borstvoeding geven. Zo, dat was het. Het voelt goed om weer een beetje bewust met voeding bezig te zijn!

Dit recept is geschreven op 14-02-2018

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member