×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

8x recept voor gezond ontbijt

Hoe ontbijt jij op het moment het liefst? Ik was tot voor kort heel erg van de groene smoothies in de ochtend, maar merk dat ik de laatste tijd vaker voor een yoghurtje met muesli en fruit ga. Dat komt denk ik doordat er nu zoveel lekkere soorten vers fruit in de winkel liggen. Juni, juli en augustus zijn definitely mijn favo maanden wat fruit betreft :).

GezondOntbijt1

Maar er is meer om mee te ontbijten dan een yoghurtje of een bammetje kaas. Je moet er soms net even opkomen, maar de ontbijtkeuze is reuze! Om je een handje op weg te helpen hieronder onze acht meest populaire en makkelijke ontbijtrecepten op een rij. Voor doordeweeks of in het weekend, en allemaal gezond: 8x recept voor gezond ontbijt!

1. Healthy banoffee
Een toetje als ontbijt? JA! Deze gezonde banoffee is perfect als smulontbijtje. Yoghurt, havemout, banaan, wat honing… mmmm! In tien minuten gemaakt, dus deze kun je zelfs in de ochtend naar binnen werken als je gewoon naar werk of school moet. Het recept naar de video vind je HIER.

2. Muesli pancakes
Ik ken maar weinig mensen die níet van pannenkoeken houden. En als die pannenkoeken dan ook nog eens gezond zijn, is dat helemaal fijn. Deze exemplaren kun je prima als ontbijt eten. Ze vullen goed doordat er muesli doorheen zit. En ze zijn zo klaar, met zes ingrediënten ben je er al. Klik HIER voor het recept voor gezonde pannenkoeken, een Skinny Six.

3. Breakfast Pizza
Ontbijten met een pizza? Ja hoor, maken we geen probleem van. Al helemaal niet als die pizza van haver is en belegd met yoghurt en vers fruit. Mmmm. De video naar dit geweldig fijne en gezonde ontbijtrecept vind je HIER.

4. Chocolade-courgette cake
Oké, het klinkt een beetje raar: groenten in je cake. Maar lekker dat dat is! Zoals deze combi: courgette met chocolade. En hartstikke verantwoord, hoor. Bovendien heel handig om ‘s ochtends al een portie groenten binnen te krijgen. Je kunt de cake makkelijk in plakjes invriezen. Zo gooi je er twee in je tas to go, en heb je een heerlijk ontbijtje in de trein of achter je computer zodra je op werk bent. Het recept voor de chocolade-courgette cake vind je HIER.

5. Mueslibollen
Zelf je broodjes bakken is zó leuk. Deze gezonde mueslibollen bijvoorbeeld. Healthy, makkelijk en ze vullen goed. Je bent er wat langer mee bezig, dus het is een ideaal recept voor een luie zaterdag- of zondagochtend. Klik HIER voor het recept. Enjoy!

6. Smoothie Bowl
Supergezond én superlekker. En net even wat anders dan een gewone smoothie. De makkelijke smoothie bowl is de ideale kickstart voor je dag en je kunt eindeloos variëren met wat je erin stopt. Hoe je ‘m maakt? Klik HIER.

7. Pecannotenpasta
Een goed idee als je wél gehecht bent aan je boterham in de ochtend, maar er eens een keer iets anders op wilt smeren dan je gebruikelijke beleg. Dan maak je zelf je notenpasta. Aantal ingrediënten? 3. Yes, very easy. HIER lees je hoe je die lekkere notenpasta maakt.

8. Gezonde wentelteefjes met appel
Zo lekker old school, wentelteefjes. En die kun je prima een béétje gezonder maken dan de originele variant. Met lekker speltbrood, honing en wat appeltjes erbij… Mmmm. Klik HIER voor het recept.

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!

ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE TIENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

GezondeOntbijtjes

Dit recept is geschreven op 24-06-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member