×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

6x tussendoortjes voor baby’s

Hoe moeilijk ik (Nina) het soms nog voor mezelf vind om goede tussendoortjes te vinden, hoe makkelijk vind ik dat eigenlijk voor Mathis (7,5 maanden). En dan zit ‘m er vooral in dat ikzelf weinig carbs tussendoor wil binnenkrijgen, maar hij dat bij z’n vaste hapjes weinig krijgt, dus júist wel wat extra granen kan gebruiken.

Mathis krijgt op een dag 3 of 4 flessen, (ik probeer af te bouwen, soms redt -ie het, soms niet), ‘s ochtends een fruithap en ‘s avonds een groentehap. Als tussendoortje geef ik hem in de namiddag altijd iets te knabbelen, en op het kinderdagverblijf doen ze dat ook. Daar krijgt hij meestal een of twee Cracotte crackers. Daar zitten wat toevoegingen in, helemaal prima voor 2x per week, maar de andere 5 dagen ga ik voor deze 6 ‘troepvrije’ tussendoortjes:

1. Soepstengel
Past zo lekker in z’n knuistje, en hij knabbelt er heerlijk aan. Bij de Ekoplazahebben ze fijne speltsoepstengels, maar ik heb ook wel eens de gewone volkoren van de Albert Heijn.

2. Rijstwafel
Gaat er hier ook heel prima in, en overal te koop! Er zit in rijstwafels echt niks meer dan gepofte rijst (en soms een snufje zout), dus dat valt bij mij in de categorie verantwoorde tussendoortjes. Ik las online enge verhalen dat iedere dag een rijstwafel niet goed is voor je kind. Geen idee wat daar van waar is, maar ik geef Mathis maximaal 3x per week een rijstwafel.

3. Maïswafel
Ze lijken precies op rijstwafels, maar zijn dan van gepofte maïs. Mathis is er gek op. Je koopt maïswafels overal! Bijvoorbeeld van Zonnatura.

4. Boekweitcrackers
Ze hebben dezelfde vorm als zo’n Cracottes cracker, maar zijn dan helemaal van boekweit. Dit is Mathis z’n favo. Zo’n cracker gaat helemaal op, en uiteindelijk zit ook echt z’n hele hoofd en haar onder, haha! Deze glutenvrije crackertjes zijn om te smullen, vind ik zelf ook. Ik haal ze bij de Ekoplaza.

5. Smikkelsticks
Ella’s Kitchen (bij de meeste grote supermarkten te koop) heeft een soort gezonde ‘chipjes’ (ze lijken op chipito’s, van die kaasknabbels), en die zijn 100% verantwoord voor je kleine. Het zijn stickjes van gepofte maïs waar ze aardbei en banaan in poedervorm hebben toegevoegd, maar dan wel helemaal natuurlijk en biologisch. Ik vind ze handig omdat ze klein zijn. Je geeft niet meteen een hele cracker, wafel of stengel, maar even een heel klein hapje dat precies in z’n vuistje past.

6. Groentewolkjes
Het merk De Kleine Keuken werd door jullie getipt op Instagram! Ik kende het nog niet, en heb er de groentewolkjes van gekocht. Chipjes die 100% uit maïs, rode linzen en doperwtjes bestaan. Mathis vind ze heerlijk! Ze lijken qua vorm op de Smikkelsticks van hierboven, maar dan zijn ze dus niet met fruit, maar met groenten. Ideaal!

Dat waren 6 tussendoortjes voor baby’s voor de namiddag. Wat geef jij je kleine zoal? En dan verder geef ik ‘m soms ook wel eens een stukje bananenpannenkoek inmiddels, of een stuk gezonde muffin… Maar dat valt eigenlijk meer onder ontbijt, na z’n ochtendflesje, of als papa en mama lekker gaan ontbijten en Mathis iets mee wil eten. Maar daarover zal ik weer een ander artikel schrijven binnenkort!

 

Dit recept is geschreven op 08-08-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member