×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x zonder vlees & mét happy man thuis

Met een abonnement op de krant krijg ik elke zaterdag van mijn vriend een update met wat er allemaal speelt in de wereld. Ik beken: ik kijk haast geen nieuws en lees geen kranten. Wel kijk ik regelmatig Frozen, Buurman&Buurman en lees ik Bumba. I love de bubbel waar ik in zit met mijn twee kleine kids. Goed, op zo’n zaterdagmorgen zei mijn -lees vleesverslindende vriend, je kan hem geen groter plezier doen dan met een extra gerijpte steak van 400 gram- vriend: ‘We moeten minder vlees eten schat‘…

3xtomaatjespasta20

Ik wist niet wat ik hoorde. Dat dat ooit nog uit zijn mond zou komen, yes! Vroeger at ik heel weinig vlees namelijk. Ik ben zelfs een paar maanden vegan geweest. Van Nina heb ik echt geleerd om lekker te koken zonder een stuk vlees of vis. Maar sinds de man in mijn leven is, is het meer vlees eten er langzaam weer ingeslopen. “Is dit een voorgerecht?” of “Best lekker, maar ik mis wel een stuk vlees” waren veelvoorkomende commentaren als ik weer eens een poging deed om vega te koken. Maar nu de man aangaf dat we echt minder vlees moesten eten, was mijn nieuwe missie geboren. Een zoektocht naar ‘vega manproof recepten’ begon. En vandaag deel ik de 5 winners so far…

1. Vega nasi
Marcel maakt altijd bij ons thuis de nasi. Niks geen pakje of boemboe, helemaal zelf met allerlei kruiden. Ik zal eens vragen of ik z’n recept op Chickslovefood mag delen 🙂 Anyway, tegenwoordig maakt hij ook vaak de nasi zonder kip. Toegegeven: er gaat wel een gebakken eitje bij, wat kroepoek en natuurlijk een schepje pindasaus. Maar nasi kan prima zonder kip!

2. Vegetarische pasta
Sinds hét artikel in de krant, heb ik met mezelf de afspraak dat als we pasta eten, het vegetarisch is. De Italiaanse keuken leent zich in mijn optiek prima om vega mee te koken. Een beetje Parmezaanse kaas of wat buffelmozzerella van goede kwaliteit is al meer dan voldoende. Onze favorieten tot nu toe: verse ravioli met mozzarella, veldsla en een mosterdvinaigrette, een pasta met gegrilde aubergine, Parmezaan en geroosterde amandelschaafsel, vegetarische lasagne en deze 3 tomaatjes pasta (zie foto). Deze andere drie recepten komen trouwens nog online!

3. Gado gado wraps
Ook écht een aanrader: deze gado gado wraps. Pas halverwege de tweede wrap vroeg Marcel “dit is vegetarisch toch?”. YES! Heerlijk, vooral ook met verkruimelde emping erover.

3. Home made pizza
Naast nasi is Marcel ook degene die meestal bij ons zelf de pizza’s maakt. De hele keuken wordt dan gebruikt: een stuk van het keukenblad is voor het deeg en daarnaast staan allemaal snijplankjes met verschillende pizza-toppings. Hij heeft de irritante gewoonte om voor alle verschillende dingen die hij moet snijden, steeds een nieuwe snijplank te gebruiken. Maar goed het is hem vergeven, want zijn home made pizza’s zijn té lekker. Met verse rucola, tomaatjes, een goede balsamicoazijn, buffelmozzarella, Parmezaan, rode ui, paprika en/of pijnboompitjes maak je heerlijke vega pizza’s!

5. Tomatensoep met salade en brood
Zondagavond is tegenwoordig bij ons standaard: soepavond. Met brood of toast uit de oven, een goede roomboter met lekker  Guérande zout (mijn favoriete zout, komt uit Frankrijk), wat beleg en/of een salade. Nu vinden wij groentesoep met balletjes of home made kippensoep heerlijk, maar met zelfgemaakte tomatensoep hebben we gelijk weer 1 van de 3 vega diners op onze mealplanner. En is ook zó lekker!

Wat is jouw vega recept-tip waar je ook je vleesliefhebbende partner blij mee maakt? Laat het ons hieronder weten.

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!
ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE TIENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

gado gado recept

Dit recept is geschreven op 30-04-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member