×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x zo kun je gezond eten wél volhouden

Yes, er is een nieuw Chickslovefood-kookboek onderweg! De echte Chicks-fans weten natuurlijk direct dat we het over Het Back on Track 8 weken plan hebben. Dat kun je trouwens NU pre-orderen in onze shop, dus sla snel je slag. In deze 5x zo kun je gezond eten wél volhouden delen we alvast handige tips uit dit fijne boek.

Psst, check ook alvast dit recept uit Het Back on Track 8 weken plan.

Tip 1: Maak een weekplanning

Maak op zaterdag een weekplanning en bestel al je boodschappen voor die week meteen online (of haal ze in de supermarkt als je dat fijner vindt). Wij plannen zelf vooral onze diners in en maken geen precieze planning voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. Wel zorgen we ervoor dat we genoeg beleg,  fruit, yoghurt (whatever je het liefst ontbijt) en andere basisproducten in huis hebben.

Zoek je een goede meal planner? Bestel dan onze superhandige Chickslovefood meal planner !

Tip 2: Preppen

Prep op zondagen een aantal maaltijden die je gemakkelijk kunt bewaren. Zo preppen wij meestal 2 ontbijtjes die in porties de vriezer in kunnen, zoals breakfast cookies of bananenbrood. Dan hebben we meteen voor de hele week ontbijt. Verder is het superhandig om een grote pan soep te bereiden, zo heb je voor de eerste dagen van de week binnen no time een gezonde lunch.

Tip 3: Geniet van je favo snacks (in kleine porties)

We geloven niet in crashdiëten of het compleet elimineren van bepaalde voedingsgroepen. Tenzij je dit natuurlijk om medische redenen moet doen. Het gaat om een gezonde leefstijl die vol te houden is. En hoe doe je dat? Volgens ons is HET geheim: houd het vooral erg lekker en ontzeg jezelf NIKS. Hoe meer je je favo chocoreep verbiedt, hoe harder je hem gaat snaaien op een weak moment. Ik, Elise, heb in de loop van de tijd geleerd wat voor mij mijn guilty pleasures zijn en die neem ik dus bijna dagelijks in kleine porties (chocola en drop!). Goodbye obsessie!

Tip 4: Balans!

Doordeweeks eten we heel gezond, om in het weekend te genieten van allerlei lekkers met vooral echte roomboter en witte suiker. En op maandag? Dan hebben we het weer gehad met al die zooi en snakken we werkelijk naar gezonde salades en smoothies.

Over smoothies gesproken, dat is wat ons betreft een supergoede manier om je dag te beginnen.

Tip 5: Begin de dag met een smoothie

Wij beginnen de dag bijna altijd met een glas bomvol vitaminen; sinaasappels, andijvie, paksoi, banaan, spinazie. Ja, je leest het goed, fruit én groenten. Groenten zijn tenslotte altijd goed, dus waarom zou je niet met een portie bij het ontbijt beginnen?

 

 

 

Dit recept is geschreven op 30-04-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member